Fırında şipşak pişiyor, üzeri nar gibi kızarıyor… Börek tadında patatesli kek tarifi

Düzenleyen: /
- Güncelleme:
Fırında şipşak pişiyor, üzeri nar gibi kızarıyor… Börek tadında patatesli kek tarifi
Haber

Yemek Haberleri

Patates, genellikle herkesin severek tükettiği bir sebze. Kızartmasından haşlamasına sulu yemeğinden oturtmasına kadar birçok çeşidi yapılıyor. Peki, lezzetli ve doyurucu bu sebzeyle nar gibi kızaran bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise işte böbrek tadından patatesli kek için malzemeler ve yapılış aşamaları…

Mutfağınızda bulunduğu sürece sırtınızın asla yere gelmeyeceği bir sebze patates. Çünkü her türlü yemeğe yakışıyor ve girdiği tarifin lezzetini zirveye çıkarıyor. Bugün patates ile yapılan, mutlaka defterinize eklemeniz gereken bir tarif veriyoruz sizlere. Yumuşacık patatesli kek hazırlayacaklara şimdiden afiyet olsun…

PATATESLİ KEK İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta
3 adet patates
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tane soğan
100 gram beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
Susam

PATATESLİ KEKİN HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın.
Soğanı ve maydanozları yemeklik şeklinde kıyın.
Yumurtaları mikserle çırpın, üzerine yoğurt, ufalanmış beyaz peynir, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyin.
Doğradığınız patates, soğan ve maydanozu ilave edin.
Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız harcı yağlı kağıt serdiğiniz borcama yayın.
Üzerine susamı serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...