Mısır, anayasa referandumuna hazırlanıyor

Mısır, anayasa referandumuna hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

Mısır'da Yunus Mahyun, anayasa referandumunda "Hayır" oyu kullanmanın, Mısır'ın, dışarıdaki kompluculara "av olması" anlamına geldiğini söyledi.

Mahyun, İskenderiye'de parti üyelerine yaptığı konuşmada, yeni anayasanın, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde hazırlanan ve referandumla kabul edilen 2012 Anayasası'ndan daha iyi olduğu görüşünü savundu. Yeni anayasanın, Mısır halkının özlem ve umutlarını elde etmesi için yeterli olduğunu ifade eden Mahyun, "Anayasa referandumuna 'Hayır' demek, Mısır'ın, dışarıdaki komploculara av olması anlamına gelir" ifadesini kullandı. Mahyun, referandumda "Evet" oyu kullanacaklarını çünkü ülkeyi kuşatan tehlikelerden korunmanın başka bir yolunun olmadığını da sözlerine ekledi. Nur Partisi, daha önce, referanduma sunulması beklenen anayasa için "Evet" oyu kullanacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...