Şaron'un cenazesine hangi ülkeler katılmadı

Şaron'un cenazesine hangi ülkeler katılmadı

DÜNYA Haberleri

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze törenine Arap ülkeleri, Afrika ülkeleri, Güney Amerika ülkeleri ve Türkiye'den de katılım olmadı.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron 'un düzenlenen cenaze törenine Arap ülkelerinden de katılım olmadı. İsrail-Arap savaşlarının ve Lübnan işgalinin mimarlarından olan Şaron, Arap dünyasında nefret uyandıran İsrailli liderler arasında yer alıyor. Filistinlilerin, 1982 yılında Sabra ve Şatila mülteci kamplarındaki katliamdan sorumlu tuttukları ve 'Beyrut Kasabı' olarak adlandırılan Şaron'un cenazesine ayrıca Afrika ülkeleri, Güney Amerika ülkeleri ve Türkiye'den de katılım olmadı. Şaron'un cenazesine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, Almanya Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier ve Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Jiri Rusnok katıldı. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...