SMDK'dan uluslararası topluma Esed çağrısı

/ Kaynak: AA
SMDK'dan uluslararası topluma Esed çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, uluslararası toplumu Esed rejimine karşı meşru baskı yapma çağrısında bulundu

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), uluslararası topluma, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine karşı meşru baskı yapma çağrısını tekrarladı. Suriye ordusu tarafından gerçekleştirilen infazların "sistematik biçimde" yapıldığını kanıtlayan delillerin dün akşam yayınlanmasının ardından SMDK'dan gece geç saatlerde yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Özel Soruşturma Komisyonu'nun, görüntülerin ve insanların üzerinde uygulanan öldürme yönteminin, rejimin kurbanlara sistematik işkence ile toplu katliamlar yaptığına işaret ettiğini vurguladığı belirtildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün, rejimin sistematik bir şekilde savaş suçu işlediğini ve muhaliflerin bulunduğu bölgelerdeki sivillerin bölgeyi terk etmeleri için rastgele ateş ettiğini ortaya koyacak tam teşekküllü bir stratejinin uygulandığını keşfettiği ifade edilen açıklamada, bunun yeni bir savaş suçu olduğu ve sorumlularının yargılanması gerektiği kaydedildi. İran ve Rusya'nın rejime yönelik desteklerinin devam etmesinin akan kanın sorumluluğuna ortak olmak ve her türlü çözümü engellemek anlamına geldiği bildirilen açıklamada, Esed'in son açıklamasında, Suriye halkının yönetimi tam yetkili geçiş hükümetine teslim etmesi talebine boyun eğmeyeceğini ve yönetimi terk etmeyeceğini belirtmesinin, Cenevre-2 Konferansı'nı ve mümkün olan her türlü siyasi çözüm girişimini başarısız kılmada ısrar ettiğini ciddi bir şekilde ortaya koyduğu ifade edildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...