ABD kar yağışına teslim oldu

/ Kaynak: AA
ABD kar yağışına teslim oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin kuzeydoğusunda etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava sistemi başkent Washington'da da hayatı olumsuz etkiliyor.

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren son yıllardaki en soğuk kış mevsimini geçiren ABD'de, yeni bir kar fırtınası etkili oluyor. Ülkenin kuzeydoğusunda etkisini gösteren fırtına, Virginia eyaletinden New England'a kadar uzanan bölgede günlük yaşamı zorlaştırıyor. Başkent Washington'da da sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, öğleden sonra etkisini arttırdı. Meteoroloji uzmanları, akşam saatlerinde etkisini artıracak rüzgarın da şiddetiyle, vatandaşlara seyahat etmemeleri uyarısında bulunuyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının -17 dereceye düşmesi bekleniyor. Kar kalınlığının 25 cm'ye ulaşması beklenen kentte, federal daireler kapatılarak tatil ilan edildi. Başkent ile Virginia ve Maryland gibi civar eyaletlerde okullar da dün geceden tatil edildi. Olumsuz hava koşulları ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Başkent bölgesinde bulunan Ronald Reagan Ulusal Havalimanı, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı ve Baltimore Washington Uluslararası Havalimanı'nda yüzlerce uçak seferi iptal edildi. Kar yağışının yarın da bölgede etkili olacağı tahmin ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...