En büyük hayali Rio'ya gitmekti

En büyük hayali Rio'ya gitmekti

GÜNDEM Haberleri

Spor camiası, karşılaşma sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden milli tekvandocu Seyithan Akbalık'a ağlıyor.

Mısır'da düzenlenen Afrika Tekvando Kupası'nda karşılaşma sırasında kalp krizi geçirerek vefat eden Avrupa Şampiyonu tekvandocu Seyithan Akbalık, spor camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Kısa süre öncesinde Seyithan'ı madalya umutları ile Mısır'a yollayan antrenörü Alper Kavcı, "2013 yılının ekim ayında İzmir bölgesinden Seyithan'ı transfer ettik. Gençlerde ve Ümitlerde Avrupa Şampiyonu olmuş; umut vaat eden bir sporcuydu. Olimpiyata adaydı. Bizim kulübümüzle (Ankara Ulaştırmaspor) çıktığı ilk resmi uluslararası maçta hayatını kaybetti. Üzüntümüzün tarifi yok. Mısır'daki maç, Olimpiyatlar için çok önemliydi. Grand Prix niteliğinde bir maça çıkacaktı. Orada puan alsaydı olimpiyata girme şansı artacaktı" dedi. nbsp;
Seyithan'ın çok çalışkan ve azimli bir sporcu olduğunu söyleyen Kavcı, "Bahri Tanrıkulu ve Servet Tazegül'ü örnek alırdı. Olimpiyatlar'a katılabilseydi Türkiye'ye madalya getirebilirdi" şeklinde konuştu. nbsp;
UZMANLAR NE DİYOR?
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Gür: Kalp rahatsızlığı olduğu bilinseydi tedavisi yapılırdı. Ritim sorunu muhtemel ölüm nedenlerinden biri olabilir diyebiliriz. Böyle ani yüzde 80'i kalple ilgili. İhtimalden bahsedecek olursak müsabaka sırasında göğsün olduğu bölgeye darbe alınmışsa, o darbe ritim sorununa yol açmış olabilir. Ancak bu problemi iyi bilmek gerekir. Erken konuşmak doğru olmaz. Otopsi her şeyi açıklayacaktır. Lisans muayeneleriyle kalp sorunlarını ayıklamak kısıtlıdır. Daha detaylı testlerden geçmek gerekir. Ancak bazen yapılan analizlerde bile çıkmayan sorunlar müsabaka alanında ortaya çıkabilir. Dolayısıyla spor alanlarında acil müdahale ekibi ve ekipmanı bulundurmak önemli bir koruyucu önlemdir. Özellikle defibrilatör ritim bozukluklarında hastanın yarı yarıya geri dönüşünü sağlar. Ne yazık ki bu tip önlemler de yeteri kadar alınmıyor."
Kardiyolog Dr. Deniz Şener: Muhtemelen ani kalp ritim bozukluğu yaşandı. Göğsüne aldığı darbe ve ya müsabakanın verdiği heyecan gibi etkenler bunu tetikleyebilir. Ancak durduk yere kalp ritmi bozulmaz. Her ritim bozukluğu ölümcül olacak diye bir şey yok. Öngörülememiştir. Daha detaylı tetkikler yapılsaydı daha iyi olurdu."


OSMAN ÇOBANOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...