Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak

Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak

GÜNDEM Haberleri

Gazetemizin kurucusu değerli büyüğümüz Enver Ağabeyimizi anlatan dostları; O'nun vefasını sevgisini, merhametini ve üstün ahlakını unutamadıklarını söyledi

Bir yıl önce kaybettiğimiz Enver Ören Ağabeyi en yakın dostları anlattı. TGRT HABER TV'deki "Enver Ağabeyi Anıyoruz" özel yayınına iş, sanat, ve siyaset dünyasından çok önemli isimler katıldı. İşte onların dilinden Enver Ağabey...

Başbakan Yardımcısı nbsp;Bülent Arınç: nbsp;
Prensip sahibi bir kişiydi
"Manisa'da avukatlık yaparken ismini duyardım. Tanıştıktan sonra son derece güler yüzlü, örnek alınacak bir insan olarak gördüm. Son yıllarda temasımız daha çok oldu. Onun selamını ve duasını alırdım. Dostlarıyla aynı hedefe doğru koştuk. İslami yönde örnek alınabilecek prensipleri vardı. Kendisine muhalif olanlara bile nezaketsiz davranmazdı. Ankara'da fırsat buldukça Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretlerinin kabirlerini ziyaret ediyorum. Orada da dostları ile görüşüyorum. Enver Bey gerçekten çok sevilen güzel bir insandı. Allah güzel insanların sayısını artırsın. Allah rahmet eylesin. Ben daha sonra medyadan sorumlu bakan olarak Nuh Bey'in tertiplediği Türkiye toplantılarına katıldım. Türkiye Gazetesi Enver Bey'in en büyük eserlerindendir. Huzur veren gazete olarak biliniyor. Gerçi bugün hem huzur veriyor hem de heyecan veriyor. Haberleri verirken bile Türkiye Gazetesi, TGRT HABER ve İHA kimseyi üzmeden nasıl haber yapılacağını gösteren örnek kuruluşlardır, bunu hep söylerim. Türkiye Gazetesi 200 bin tirajıyla, pozitif yayın yapan gazetelerin başında gelir. Medya patronlarını çok tanımam. İsmi geçen çok insan var. Onlara da çok bir şey söylemek istemem. Ama Enver bey içi dışı bir olan bir insandı. Örnek bir hayatı vardı. Adaletten ayrılmayan, güler yüzden vazgeçmeyen biriydi. Yeni buluşları, yeni atılımları vardı. Pazarlamacılıkta Türkiye'de bir çığır açtı. Çalışanları birbirlerine çok bağlıydı. En son geçmiş olsuna gitmiştim. Sağ olsun aşağıya kadar inerek bizi karşılamıştı. Ellerimden tutarak yukarı kadar çıkartmıştı beni. Birlikte yemek yemiştik. Bize destek olduğunu ve hep duacı olduğunu söylemişti. Birlikte namazımızı kılarak dua ettik."


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş:
Hizmet için çırpınırdı
Enver Ören kendine özel farklı yapısı olan bir insan. İş, kültür ve medya dünyasında iz bırakan insanlardan bir tanesi. Bir ekol olarak değerlendiriyorum. Hayatı boyunca hep hizmet etmiş, girdiği her alanda başarılı olmuş, samimi, iyi niyetli ve hizmet etmek için çırpındığını biliyoruz. Allah'tan rahmet diliyorum


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:
Gönül dostuydu
Herkesi çok severdi. Herkesi kucaklardı. Kötülük bilmezdi, gönül insanıydı, benimle muhabbeti en üst seviyedeydi. Paylaşamayacağım çok özel muhabbetlerimiz olmuştur. O sohbetler dolayısıyla beni daha çok severdi. Gönül dostu bir insandı. Kendisini çok özlüyoruz.


AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu: nbsp;
Vefalı bir insandı
Enver Ağabeyimizin aramızdan ayrılışı üzerinden bir yıl geçti. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Güzel bir dosttu, güzel bir insandı. Beraber çok bulunduk. Çok güzel günlerimiz oldu. Bu ülkeye çok güzel hizmetler verdi. Konuttan turizme, otomotivden medyaya pek çok alanda güzel hizmetler yaptı. Konut sektörü dedim, çünkü bir çok insanımızı ev sahibi yaptı. İstanbul'da, Yalova'da dar gelirli vatandaşları ev sahibi yaptı. Adapazarı'nda Kuzuluk Kaplıcaları'nı yaptı. Cennet gibi bir yer. Orayı keşfetmek bile bir zeka işi. Çok huzurlu bir yer. Yine Armutlu'daki termal ve deniz. Böyle bunun gibi bir çok hizmetleri geride bıraktı. En son vefatından önce değerli arkadaşım dostum Vecihi Gönül ile İhlas Holding'in merkezinde kendilerini ziyaret etmiştik. Bir öğlen yemeğinde bize balık yedirmişti. Zaman zaman sağolsunlar bizi Sarıyer'deki evine balık yemeğe davet ederdi. Ali Coşkun, Nevzat Yalçıntaş, Cemil Çiçek, ben bir kaç kez o Sarıyer'deki evde balık yemeğe gittik. Birlikte güzel günlerimiz oldu. ABD'de de bir kez birlikte olduk. Rahmetli Özal'ın ameliyatında. Bir müddet otelde birlikte kaldık. Çok tatlı 3-4 gün birlikte geçirdik. Vefalı bir insandı. Koskoca Cumhurbaşkanı ameliyat oluyor sadece bir kaç kişi var orada, Enver Ağabey de bunlardan biriydi. İyi bir dost, bu ülkeye iyi hizmetler yapmış iyi bir insandı.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: nbsp;
İhlastan hiç ayrılmadı
İhlastan, samimiyetten ve hizmetten hiçbir zaman geri durmadı. Ben, ölüm yıl dönümünde kendisine bir kere daha Allah'tan rahmet, geride kalanlarına başsağlığı diliyorum. Onun kurmuş olduğu hem ticari yapılar hem de medya ayağındaki İHA olsun, TGRT HABER olsun, Türkiye Gazetesi olsun; vatanın, milletin ve ülkenin öncekilerini öne koyarak, dürüst, tarafsız, milli ve manevi değerlere sahip çıkan yayıncılık anlayışıyla hizmetlerine aynen devam ediyor. nbsp;


DSP Genel Başkanı Masum Türker: nbsp;
Herkese gönlünü açardı
Türkiye Gazetesi'nin büyüme noktasında olduğu tarihlerde ben Güneş Gazetesi'nin yönetim kurulunda yer alıyordum. O zaman herkes Enver Bey'in bu işi başaramayacağını düşünüyordu. Oysa ben, onun çalışkanlığını, her yere ulaşımını gördüğümde 'Bu gazete daha da büyür daha da kökleşir' demiştim. Çünkü Enver Bey herkese sevgiyle yaklaşan, herkese gönlünü açan bir kişiydi.


Gazeteci Kenan Akın: nbsp;
Hep haklı çıkardı
Uzun yıllar birlikte çalıştık. Birçok tartışmamız oldu. Ama sonunda hep onun haklı olduğunu gördüm.


Kanal T Genel Müdürü nbsp;Hüseyin Tanrıkulu: nbsp;
Büyük bir insandı
Yüreği ve kucağı herkese açık olan bir insandı. Hiçbir şeyi hiç kimseden esirgemezdi. Yeri doldurulamaz büyük bir insandı.


Gazeteci Mehmet Barlas:
Vefalıydı
Çalışanlarına arkadaş muamelesi yapardı. Çok vefalı, dost canlısı bir insandı. Enver Ören gibi yiğit insanların patron olmaları bizim için çok büyük bir şanstır.


Gazeteci Bekir Hazar:
Allah aşkıyla doluydu
İnsanlar için ömür adayan, insan sevgisi ile dolu bir kişiydi. En büyük hayali 30 bin çalışana ekmek vermekti. Onların çocuklarına ailelerine ulaşabilmekti. Türkiye'nin en çok istihdam sahibi medya yöneticisi olmak için çaba harcayan bir kişiydi. İnsan ve Allah aşkıyla dolu bir şahsiyetti. nbsp;


FOX Haber Genel Yayın nbsp;Yönetmeni Doğan Şentürk:
Kadere inanmak lazım
Allah mekanını cennet etsin. Açık söyleyeyim o müessesede istihbarat şefliği ve haber müdürlüğü yapmasaydım belki burada olmayacaktım. Vesileler çok önemli. Kadere çok inanmak lazım. nbsp;


Gazeteci Metin Özer: nbsp;
Herkesin yükünü aldı
Kendisine kötülük yapanlara bile kötülük yapmayan biriydi. O sıkıntılı dönemde uğradığı şiddetli dalgalara rağmen İhlas gemisini sağ salim kıyıya çekmeyi başardı. Kimseye yük vermedi, herkesin yükünü aldı. Garip geldi, garip gitti.


Kanal 24 Genel Yayın nbsp;Yönetmeni Murat Çiçek:
Patron kelimesini yasaklamıştı
TGRT de çalışıyordum. Kendisine patron denilmesini yasaklamıştı. O herkes için Enver Ağabeydi.


Kanal D Haber Müdürü nbsp;Salih Selçuk:
Çok nazikti nbsp;
Bu meslekte çeyrek asrı devirdim, birlikte çalıştığım patronlar içinde en nazik olan Enver Ağabeydi.


Sanatçı Orhan Gencebay:
Emeğe saygı gösterirdi
Enver Ağabey Türkiye'de sanatçılara ilk telif ücreti ödeyen kişidir.


Yapımcı Şahin Özer:
Gözü gönlü toktu
Bize her anlamda destek verdi. 24 sayfa gazete yapmam lazımdı. 100 bin adet basmam gerekiyordu. Param yok dedim. Talimat verdi. Şahin ne diyorsa yapılsın dedi.


Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak
Enver Ağabey'in Eyüp Sultan Kabristanı'nda, hocası ve kayınpederi büyük İslam alimi merhum Hüseyin Hilmi Işık'ın yanı başındaki kabri, gün boyu ziyaret edildi.
nbsp;Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak
ENVER AĞABEY'İN HATIRASINA
Ekrem Çalkılıç ve Faysal Atıl'ın sunduğu TGRT nbsp;HABER TV'deki özel yayında; sevenleri, Enver Ören Ağabey ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak

Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak

Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak

Sevenleri Enver Ağabeyi anlattı; Hizmetleri hep yaşayacak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...