Mısır'ı darbe karşıtı gösteriler sardı

/ Kaynak: AA
Mısır'ı darbe karşıtı gösteriler sardı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çeşitli kentlerde "Öğrenciler Devrimin Öncüsü" adı altında darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

Mısır'ın çeşitli kentlerinde, "Öğrenciler Devrimin Öncüsü" adı altında darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak tarafından organize edilen ve "askeri darbenin tüm makenizmaları düşüne kadar" devam etmesinin kararlaştırıldığı belirtilen eylem çağrıları çerçevesinde, İskenderiye, Şarkiye ve İsmailiye kentlerinde gösteriler yapıldı.
İskenderiye'deki gösteride, mevcut yönetim aleyhine slogan atan eylemciler, darbe karşıtlarının sembolü "Rabia işareti" yaparken, Şarkiye'de "insan zinciri" oluşturdu.
İsmailiye kentinde de motosikletlerle konvoy yapan göstericiler, darbe karşıtı protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.
Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesinin ardından kurulan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, ülkedeki darbe karşıtlarını geçen Cuma başlayan "Öğrenciler Devrimin Öncüsü" ismiyle yapılacak eylemlere katılmaya davet etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...