Eski Cumhurbaşkanı beraat etti

Eski Cumhurbaşkanı beraat etti

DÜNYA Haberleri

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, 2008'de bir festivalde 719,40 euroluk masrafının bir yapımcı tarafından ödenmesi nedeniyle açılan davadan beraat etti.

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2008'de katıldığı bir festivalde 719,40 euroluk konaklama ve yemek masrafının bir yapımcı tarafından ödenmesi nedeniyle hakkında açılan davadan beraat etmesine ilişkin, "Hannover Eyalet Mahkemesi'nde adaletin yerini bulduğu için rahatladım. Bundan hiçbir zaman şüphem olmadı" dedi. Duruşmayı Wulff'un kızı Anna-Lena da izledi.

Hannover mahkemesi, ülke tarihinde ilk kez bir eski cumhurbaşkanının yargılandığı davada beraat kararı verdi.

Hannover Eyalet Mahkemesi'nin başkanı Frank Rosenow, Wulff'un yargılandığı davaya ilişkin, soruşturmalar sırasında polisin yaptığı aramalar nedeniyle mağdur olan Wulff'a tazminat hakkı da verildiğini söyledi. Wulff'un suç işlemediği kanaatine vardıklarını da ifade eden Rosenow, Wulff ile film yapımcısı David Groenewold arasında arkadaş ilişkisi olduğunu belirtti.

Bu beraat kararının, derecelendirilmemesi gerektiğine işaret eden Rosenow, "Ya suçlu vardır ya da yoktur. Biraz hamile olunmaz" ifadesini kullandı. Sanık olarak davada yer alan Groenewold ise kasten yanlış beyan verdiği gerekçesiyle 3 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Celle Başsavcısı Frank Lüttig ise, kararı temyize götürüp götürmeyeceklerini inceleyeceklerini belirterek, bir hafta sürelerinin olduğunu ve bunu kullanacaklarını ifade etti.

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Wulff, duruşma salonundan çıktıktan sonra kendisini bekleyenler tarafından alkışlarla karşılandı. Mahkeme binası önünde gazetecilere açıklama yapan Wulff, kendisine 2 yıldan beri destek verenlere teşekkür etti. "Hannover Eyalet Mahkemesi'nde adaletin yerini bulduğu için rahatladım. Bundan hiçbir zaman şüphem olmadı" diyen Wulff, şimdi gelecekte yapmak istediği konulara yöneleceğini kaydetti.

Bugünkü duruşmayı Wulff'un kızı Anna-Lena da izledi. Dava kapsamında bugüne kadar Wulff'un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tanık olarak dinlenmişti.

2010 yılında cumhurbaşkanı seçilen Christian Wulff, geçmişte Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasının ardından 17 Şubat 2012'de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Davada daha önce savcılığın yaptığı uzlaşma önerisini geri çeviren Wulff, suçlamaların asılsız olduğunun mahkeme tarafından tescil edilmesini istediğini vurgulamıştı. Bu kararın ardından savcılığın, bugün açıklanan karar hakkında üst mahkemeye temyiz başvurusu yapma hakkı bulunuyor ancak bunun için savcılığın yargılamada usul hatası yapıldığını kanıtlaması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...