Irak sokakları kan kokuyor! İşte kan donduran bilanço

/ Kaynak: AA
Irak sokakları kan kokuyor! İşte kan donduran bilanço

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Irak'ta şubat ayında meydana gelen şiddet olaylarında 703 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 381 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Irak'ta şubat ayında meydana gelen şiddet olaylarında 703 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Irak'taki BM misyonu tarafından yayınlanan rapora göre, ülkede son aylarda artarak devam eden şiddet olaylarında 564'ü sivil, 139'u güvenlik görevlisi 703 kişi öldü, bin 381 kişi de yaralandı. Hemen hergün bombalı saldırılara tanık olan başkent Bağdat'ta 239, Selahaddin'de 171, Musul'da ise 94 sivilin öldüğü belirtildi.

Raporda, Enbar ilinde silahlı gruplar ve güvenlik güçleri arasında yaklaşık iki aydır devam eden çatışmalarda 298 kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin yerel makamlardan bilgi alındığı ancak "bölgedeki kaos" nedeniyle bu rakamın bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanma imkanı bulunamadığı, dolayısıyla resmi ölü sayısının dışında tutulduğu kaydedildi.

BM verilerine göre 2008'den bu yana en kanlı yıl olarak kayıtlara geçen 2013'te 7 bin 818 kişi hayatını kaybetti. Geçen sene şubat ayında ise 418 kişi hayatını kaybetmiş, 704 kişi de yaralanmıştı.

Güvenlik güçlerinin, Bağdat'ın kuzeyinde yönetim karşıtı protestoların yapıldığı kampı nisan ayında güç kullanarak dağıtmasının ardından başta Enbar ili olmak üzere ülke genelinde güvenlik durumu büyük ölçüde bozulmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...