Başbuğ'un tahliye dilekçesi mahkemeye sunuldu

/ Kaynak: DHA
Başbuğ'un tahliye dilekçesi mahkemeye sunuldu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İlker Başbuğ'un avukatı, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne (nöbetçi) "tahliye talepli" dilekçe sundu.

İlker Başbuğ'un avukatı, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne (nöbetçi) "tahliye talepli" dilekçe sundu.

BAŞBUĞ'UN AVUKATI KONUŞTU

Ergenekon davası tutuklusu eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatının nöbetçi mahkemeye verdiği tahliye talepli dilekçesi İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendiriliyor.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer açıklama yaptı.

Sezer şöyle konuştu:

''6526 sayılı kanunun dün yürülüğe girmesine kadar 13 Ağır ceza mahkemesi bir karar vermemiş olması nedeniyle bugün itibariyla İstanbul Adliyesinde nöbet listesi yeniden düzenlendi. Müvekkilimizin tahliye edilmesini talep ettik. Dosyamızı talebimizi tevzi ettiler. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçemize gönderildi. Mütaalanın içeriğini öğrenmek istedim bana gösterilmedi. Tahliye talebimizin bugün görüşülmesini bekliyoruz.''

Bekir Bozdağ: 'Bugün tahliyeler olabilir'

Totkat'ın Zile ilçesinde gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin İlker Başbuğ ile ilgili verdiği kararı yerinde gördüğünü söyleyerek, "Biz tutuklulukta biliyorsunuz üst sınır terörle mücadele kanununda yer alan suçlar bakımından 10 yıldı, şimdi onu 5 yıla çeken adımı attık. Dün Cumhurbaşkanımız yasayı onayladı, resmi gazetede de yayınlandı. Şu anda tutuklulukta azami süre 5 yılla sınırlanmış oldu. Bugün belki bu kanun gereği bazı tahliyeler de yapılabilir. Bizim elimizdeki rakamlar 150 civarındaki vatandaşımızın yararlanma ihtimali bulunduğu yöndedir" dedi.

Bülent Arınç: 'Başbuğ belki tahliye olabilir'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için verdiği kararı, çok doğru bulduğunu belirterek, "Ancak bunun diğer kararlarla tamamen örtüştüğünü söyleyemem. Bu da kişisel hakların ihlal edildiği noktasında bir karar. Bu karar belki doğrudan tahliyeyi öngörmüyor ama geniş itibariyle aldığınız zaman dolaylı hedeflediği bazı noktalar itibariyle belki tahliyenin de olabileceğini düşünebiliriz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...