Twitter'dan İhvan'a destek yağdı

/ Kaynak: AA
Twitter'dan İhvan'a destek yağdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter kullanıcıları, açtıkları yeni bir hesapla Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) destek oluyor.

Kullanıcılar, #İnsaf_İhvan adı altında açılan hesapta, teşkilatın Mısır ve özellikle Körfez ülkeleri medyasında maruz kaldığı karalamalara dikkati çekerken, İhvan'la ilgili terör suçlamalarına kulak verilmemesi çağrısı yaptı.

Twitter'da "Onları dinleyin, metotlarını daha iyi öğrenmek istiyorsanız kitaplarını okuyun, onları anlamak için diyalog kurun", "İhvan liderlerinin meşruiyetten yana tavır koyduğu için Mısır hapishanelerinde olduğunu söylemek insaflı bir davranış olacaktır" gibi mesajların yanı sıra "Onları eleştirdim ancak beni kafir ilan etmediler. Aynı görüşü paylaşmasak da onlara saygı duyuyorum" ve "Cemaatler içinde şiddete en uzak olanı İhvan'dır. 80 yıldır maruz kaldığı baskıya rağmen silahlı mücadeleye girmemiştir. Girdiği ilk seçimde de büyük başarı elde etmiştir" ifadelerine yer verildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...