ABD'den Rusya'ya saldırı uyarısı: 'Karşılık veririz'

ABD'den Rusya'ya saldırı uyarısı: 'Karşılık veririz'

DÜNYA Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı Biden, ABD'nin NATO üyelerine karşı yapılacak bir saldırıya cevap vereceğini belirtti.

ABD'den Rusya'ya uyarı geldi. ABD'nin Baltık bölgesindeki müttefikleriyle güven tazelemek üzere Litvanya'da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna karşı hareketleri nedeniyle yalnızlaşmaya doğru "karanlık bir yolda" ilerlediğini söyledi. Biden, ABD'nin Rusya tarafından NATO müttefiklerine gelecek bir saldırıya cevap vereceğini de ekledi. Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya NATO üyeleri arasında yer alıyor.

CAMERON: G8'DEN ATILABİLİR
İngiltere Başbakanı David Cameron da Rusya'nın G8'den tamamen atılabileceğini söyledi. Cameron, Rusya Devlet Başkanı Putin'i uyaran ifadesinde Kremlin'in Ukrayna'ya karşı daha fazla adım atması durumunda Rusya'nın G8'den çıkarılması olasılığının gündeme geleceğine işaret etti.

KRİTİK ÜS RUSLARIN ELİNE GEÇTİ
Kırım'ın Sivastopol kentinde bulunan Ukrayna'ya ait Karadeniz donanması karargahı Rus yanlısı güçlerin kontrolüne geçti. Karargahın kaybedilmesinin ardından Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Andriy Parubiy askerlerini "Çabuk ve etkin" bir şekilde Ukrayna'ya çekmek istediklerini belirtti. Ayrıca Ukrayna, Birleşmiş Milletler'den Kırım'daki Rus askerlerinin çekilmesi için önlem almasını da isteyecek.

KARADENİZ GERGİN
Karadeniz'deki Amerikan savaş gemisi ise, Bulgaristan ve Romanya donanmasıyla birlikte bir günlük tatbikata başladı. Rus ordusu ise ülkenin kuzeybatısında geniş çaplı bir hava tatbikatı düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...