Yunanistan'da grip salgınından ölenlerin sayısı 105'e çıktı

/ Kaynak: AA
Yunanistan'da grip salgınından ölenlerin sayısı 105'e çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'da, yıl başından beri grip salgınından ölenlerin sayısının 105'e çıktığı bildirildi.

Yunanistan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (KEELPNO) yapılan açıklamada, son bir ay içinde grip salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde yüze varan bir artış kaydedildiği belirtilirken, 279 kişinin grip belirtileriyle hastaneye kaldırıldığı, bunlardan 46'sının tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.Gripten hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün aşı olmayan yüksek risk gruplarına ait olduğu belirtilen açıklamada, yüksek ateş, kas ağrısı ve öksürük gibi grip belirtileri gösteren salgına ?(?1?1 pdm09) virüsünün neden olduğu ifade edildi. Ülkedeki grip salgınında mevsim itibarıyla belirli bir gerileme gözlenmesine karşın, salgının devam ettiğini belirten uzmanlar, vatandaşlara tedbiri elden bırakmama çağrısında bulundu.
KEELPNO, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, grip belirtileri gösteren vatandaşların en yakın sağlık merkezine gitmeleri ve risk gruplarına ait nüfusun son anda bile olsa aşı olmaları çağrısında bulunmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...