Hamas'tan İran'a zeytin dalı

/ Kaynak: AA
Hamas'tan İran'a zeytin dalı

DÜNYA Haberleri  / AA

İran ile Hamas hareketi ilişkilerinin "düzelme süreci"ne girdiği, İran'ın Hamas'a mali yardıma yeniden başlayacağı iddia edildi.

Hamas'ın iktidarda bulunduğu Gazze'deki "Beytül Hikme"nin Başkanı Ahmed Yusuf, Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınması ve Gazze'ye uygulanan ablukanın artmasına neden olan olaylarla, bölgede yeni "siyasi ittifaklar haritası"na göre, İran'la Hamas arasındaki ilişkilerin normale dönmesinin beklendiğini ifade etti.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum'un, "Hareket'le İran'ın ilişkileri sürekli gelişme gösteriyor" şeklindeki sözünü aktaran Yusuf, İran'ın yakında Hamas'a mali yardıma yeniden başlayacağını iddia etti.

Mısır'da gelişen olayların halkların "Arap devrimleri"yle ilgili ümitlerini askıya aldığını, gelişmelerin ardından bölgede yeni "ittifak haritaları"nın oluştuğunu belirten Yusuf, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği eksenin "demokratik dönüşümü reddettiğini ve derin devlet yönetiminin korunmasına çalıştığını" söyledi.

Filistinli siyasi analist Ahmed Yusuf, buna karşılık Türkiye ve Katar'ın aralarında bulunduğu diğer eksenin ise demokratik dönüşümden yana olduğunu dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...