Seçimlerden bir seçim daha çıktı

Seçimlerden bir seçim daha çıktı

GÜNDEM Haberleri

Muhalefetin seçim yenilgisini unutturmak için başlattığı 'itiraz politikası' sonuç verdi! 1 Haziran'da yeniden sandık kurulacak.

Tarihinin en çekişmeli seçimlerinden birini yaşayan Türkiye, sandıkta iptal rekoru kırdı. Seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilen bazı il, ilçe, belde ve köyler iki ay sonra yine sandık başına gidecek. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi iki turda yapılırsa, bu yerler bir yılda tam 4 sandık görmüş olacak.
BDP'li Sırrı Sakık'ın 10 oy farkıyla kazandığı, AK Parti'nin itirazı üzerine de 196 sandığın yeniden sayılmasına karar verildiği Ağrı'da işin içinden çıkılamadı. Cuma günü başlayan sayım, dün sabaha kadar sürdü. 30 saatte 24 sandık sayıldı, tutanaklar tutuldu. Bu sırada 1125 nolu sandığın oy torbasının yırtık olduğu ortaya çıktı. Sırrı Sakık'ın sosyal medyada paylaştığı yırtık torba yüzünden sayım durdu. BDP, seçimin iptalini istedi. AK Parti de dört gün önce aynı talepte bulunmuştu. Seçim Kurulu, iki partinin talebi üzerine seçimi iptal etti. 11 cm ebatındaki yırtıktan bazı oyların alındığı ve değiştirildiği belirlendi. İptal kararının ardından 4 bin civarında BDP'li Dörtyol kavşağındaki seçim bürosu önünde toplanak gösteri yapmak istedi. Kalabalığı Sırrı Sakık sakinleştirdi. Doğubeyazıt'ta ve Van'da?ise 'ağrı'lı seçimi bahane eden bir grup polisle çatıştı. Ağrı, 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek. İki ay sonra yapılacak seçim, Ağrı ile sınırlı değil. Zira, birçok ilçe ve köyde de iptaller yaşandı.
Çankırı'nın Şabanözü, Tokat'ın Yeşilyurt, Bitlis'in Güroymak, Sivas'ın Ulaş ilçelerinde; Muş'un Serinova, Çorum'un Aşdağul ve Niğde'nin Bağlama beldelerinde, Rize'nin Hemşin ilçesi Yaltkaya köyünde, Bitlis'in Adilcevaz ilçesi Karakol ve Cihangir köylerinde Haziran'da yeniden seçim yapılacak. İptaller, "usulsüzlük", "yurt dışında yaşayanlar adına oy kullandırılması", "zihinsel engellilere oy kullandırılması", "hava muhalefeti" gibi sebeplerle geldi. 1 oy farkıyla AK Parti'nin kazandığı ancak daha sonra yapılan sayımda CHP'nin aldığını duyurduğu Yalova'da ise ne olacağına YSK karar verecek.

İŞTE O TORBA
BDP'nin adayı Sırrı Sakık'ın Facebook'ta fotoğrafını paylaştığı yırtık torbayla ilgili soruşturma başlatıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...