Daha önce saldırıya uğrayan politikacılar

Daha önce saldırıya uğrayan politikacılar

GÜNDEM Haberleri

Halkla iç içe olan siyasetçiler zaman zaman tatsız sürprizlerle karşılaşabiliyor.

Siyasi düşünce ayırt etmeyen saldırganların yakın geçmişte hedef aldıkları bazı isimler özetle şöyle:
BEKİR BOZDAĞ:
Siyasilere yönelik yapılan en son saldırı geçen yıl Hacıbektaş Anma, Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılmıştı. Etkinlikte yaptığı konuşma sonrası protokol tribünündeki yerine giderken Bozdağ, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yerel gazetecilik yaptığı belirtilen 34 yaşındaki H.S'nin (Hüseyin Satı) nbsp;yumruklu saldırısına uğramıştı.


TANER YILDIZ:
Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da nbsp;2010 yılında bir kişinin yumruklu saldırısına hedef olmuş ve burnundan yaralanmıştı.
nbsp;
AHMET TÜRK:
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de Bulancık davası için bulunduğu Samsun'da 2010 yılında yumruklu saldırı ile karşı karşıya kalmıştı.
nbsp;
AKIN BİRDAL:
Yine geçmişte Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, partisinin Bursa'da düzenlediği ''Referandum için Boykot'' mitinginde konuşurken, bir kişinin saldırısına uğramıştı.
nbsp;
MESUT YILMAZ:
Bu tür saldırıların en dramatik olanı ise dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a 1988 yılının Kasım ayında Budapeşte'de kaldığı otelin lobisinde yapılan yumruklu saldırı oldu. Saldırı sonucunda Yılmaz'ın burnu kırılmıştı.
nbsp;
ERTUĞRUL KÜRKÇÜ:
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de 30 Mart seçimleri öncesinde Ordu'da bir seçim ofisinin açılışı sırasında bir grup tarafından protesto edilmiş ve nbsp;bunun üzerine ofiste mahsur kalmıştı.
TÜRKİYE GAZETESİ / HABER MERKEZİ- ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...