AK Parti'den Anayasa Mahkemesi'ne karşı atak

AK Parti'den Anayasa Mahkemesi'ne karşı atak

GÜNDEM Haberleri

MYK toplantısında Erdoğan'ın AYM için 'yetkisini aştı' dediği twitter kararının düzeltilmesi için ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği masaya yatırıldı.

Anayasa Mahkemesinin iç hukuk yolları tüketilmeden twitter'la ilgili bireysel başvuruyu kabul etmesine ilişkin tartışmalar sürerken, hükümet bu tip uygulamaları önlemek için çalışma başlattı. Önceki gece yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Başbakan Erdoğan'ın AYM için 'yetkisini aştı' dediği twitter kararının düzeltilmesi için ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş kanununda yer alan bireysel başvuruya ilişkin hükümlerinin değiştirilmesi dahil twitter konusundaki dünya örneklerinin incelenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda kurulacak bir komisyonun yapacağı çalışma sonucunda AYM kanununun değiştirilmesine yönelik bir taslak hazırlanacak. MYK toplantısında yerel mahkemelerin kararını beklemeden AYM'nin böyle bir karar almasının başka davalar için de emsal oluşturma tehlikesi bulunduğu değerlendirmesi yapıldı.
Yücel Kayaoğlu ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...