Madende 3 önemli düzenleme

Madende 3 önemli düzenleme

GÜNDEM Haberleri

Bir yandan iş güvenliği ve denetim, bir yandan da verimlilik yükseltilecek.

Soma'daki facianın ardından yaraları sarmaya odaklanan hükümet, bir yandan da yeni tedbirleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Başta Maden Kanunu olmak üzere, ilgili yasalarda rötuş yapılarak, üç konudaki sıkıntıların giderilmesi hedefleniyor. Yürütülen hazırlık şöyle:
OKSİJEN ODASI MECBURİ: Almanya, Fransa, ABD gibi gelişmiş ülkelerdeki iş güvenliği uygulamaları incelemeye alındı. Bu uygulamalar, Türkiye'deki şartlara uyarlanacak. Tehlike riski yüksek olan madenlerde "Yaşam Odası"nın zorunlu hale getirilmesi üzerinde duruluyor. Havalandırma ve elektrik sistemleri konusunda işletmecilerin sorumluluğu artacak. nbsp;
DENETLEYENE TAKİP: nbsp;Aylık periyotlar halinde yapılan denetimin daha da sıklaştırılması ve süresinin uzatılması planlanıyor. Sadece madenlerin denetlenmesi değil, denetleyenlerin de denetlenmesi üzerinde çalışılıyor. nbsp;
RUHSATA ÇEKİDÜZEN: Madencilik ruhsatları konusunda yeni bir yasal düzenleme çıkarılacak. Gelişmiş ülkelerde madencilik sektörünün GSMH'deki payı yüzde 8. Türkiye'de bu oran yüzde 1.1 ile 1.4 arasında değişiyor. Bu oran, kademeli olarak artırılacak.
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...