Garipoğlu ailesinin külçe altınları satılamadı

Garipoğlu ailesinin külçe altınları satılamadı

GÜNDEM Haberleri

Garipoğlu ailesine ait altınlar üç parça halinde satışa sunuldu.

İkinci ihalede satışa sunulan külçe altınlara alıcı çıkmazken diğer iki ihaleyi Elazığlı petrolcü kazandı.İlk parçada 21 adet pırlantalı altın ziynet eşyası satıldı. 17 bin 240 lira teminat istenen ziynetleri Çetin Demir adlı Elazığlı bir petrol istasyonu sahibi satın aldı.Çetin Demir Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ile ihalede çekişti. 40 bin liradan açılan ihale 60 bin 200 TL'yle sona erdi.İkinci satışta 5 kilo külçe altın ve 700 gram altın ziynet eşyası satışa sunuldu. Açılış fiyatı 501 bin lira olan ikinci ihale için 109 bin lira teminat istendi. nbsp;
Ancak kimse katılmadığı için ihale 11 Haziran tarihine kaldı.
Üçüncü satışta ise 11 parça pırlanta 190 bin 300 lira açılış fiyatıyla satışa çıktı. 2100 lira teminat istenen açık artırmada Çetin Demir yine Rezan Epözdemir ile çekişti ve 12 bin 300 liraya ihale Demir'de kaldı.Satışı Garipoğlu ailesinin avukatı Orhan Şahin de izledi. Şahin ihalelere katılmazken, sadece telefonla aileye bilgi verdiği görüldü.7 gün içinde bir itiraz olmazsa ihale kesinleşmiş olacak ve devletin keseceği yüzde 11 harç sonrasında kalan para Karabulut ailesine verilecek.
"İSTERLERSE ALDIĞIM FİYATA SATARIM"
Katıldığı iki ihaleyi kazanan Çetin Demir satış sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.. Demir, "Biz Elazığ'dan geldik. Ben Garipoğlu ailesini tanımam. Daha önce hiç temasım da olmadı. Ama eğer satılan eşyalardan manevi değeri olanlar olduğunu söylerlerse onlara aldığım fiyata veririm" dedi.Çetin Demir, gazetecilerin "Neden aldığınız fiyata satacaksınız?" sorusuna ise, "Bizim doğuda adet böyledir manevi bir değeri varsa veririm. Ne olacak insanlık öldü mü?" şeklinde cevap verdi.
HÜRRİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...