Çocuklar dağa böyle götürülüyor! Aileler anlattı

Çocuklar dağa böyle götürülüyor! Aileler anlattı

GÜNDEM Haberleri

Yaz kamplarında propaganda yapılıyor. Bazı dernekler, "iş vereceğiz" diye kandırıyor. Arkadaş çevresi de kullanılıyor.

PKK tarafından kaçırılan çocukların serbest bırakılması için 75 ailenin büyükşehir belediyesi önünde yaptığı oturma eylemi sürüyor. BDP binasında dövüldüklerini söyleyerek Dağkapı Meydanı'nda oturmaya başlayan 2 aile, eylemi dün sonlandırdı. Bunun üzerine belediye önünde kurulan çadırlar söküldü. Eylemi devam ettirmek isteyen aileler, yetkililerce engellendi. Geri adım atmayan gözü yaşlı annelerle bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri terör örgütünün çocukları dağa götürmede kullandığı yöntemleri anlattı. Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, "Çocukların özellikle yaz kamplarında beyni yıkanıyor. En büyük sıkıntı, belediyelerin eğitim destek evleri. Eğitim adı altında minikler aldatılıyor. Tatile gidemeyen yoksul aile çocuklarına PKK sempatisi kazandırılıyor" dedi. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya, "Öğretmenler, ideoloik düşüncelerini çocuklara yansıtıyor" ifadesini kullandı. nbsp;
21 yaşındaki kızından 51 gündür haber alamayan Muhsine Uçakan, bir başka tuzağa dikkat çekti: "Sultan, maddi imkansızdan okulu bırakıp kardeşlerini okutmak için iş aradı. Ofis semtinde bir dernek ona iş bulacağını söylemiş. Birkaç defa derneğe giden kızımı dağa götürmüşler." Aynı yöntem Mukaddes Yapıcı'nın kızı Zehra için de uygulanmış. 1 yıl önce 15 yaşında iken Kandil'e götürülen Zehra, belediyeye bağlı eğitim destek evinde kandırılmış. İstanbul'da yaşayan oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını anlatan Sevda Yılmaz, "16 yaşındaydı. 2 ay önce Esenyurt'ta bir partinin kurduğu çadıra 4 gün süreyle gitti, bir daha gelmedi" diye konuştu. Arzu Kahraman ve Ruken Yıldız adlı öğrenciler de arkadaş çevresinin etkisiyle örgütle bağ kurmuş. Bir başka taktik ise, "aranıyorsun" şeklinde. İzmir'de 20 yaşındaki Adem Tekik'in babası Dursun Tekik, bu oyunu şöyle anlattı: "Çocukları eylemlere karıştırıyorlar. Daha sonra psikolojik baskı altına alarak 'Siz bu olayları yaptınız diye devlet sizi yakalayacak, aranıyorsunuz' gibi şeylerle kafalarını bulandırarak alıp götürüyorlar."
DİYARBAKIR



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...