Türkiye havaya giriyor

Türkiye havaya giriyor

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın 5 büyük uçak bakım onarım merkezinden biri olan Havacılık Bakım-Onarım Merkezi Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Hava ulaşımında dünya merkezi haline dönüşen Türkiye, dev bir tesise daha kavuştu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Üçüncü Havalimanı'nın temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan 'Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi'ni (HABOM) hizmete açtı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada tesiste 3 bin 100 kişinin çalışacağını belirterek, "Burada yılda 500 milyon dolar ciro elde edilecek. Bu tesisin hizmete girmesiyle Türkiye artık, uçak bakım, onarım pazarında da iddialı bir konuma yükselmiş bulunuyor. Pek çok alanda dünyanın bölgesel ve küresel anlamda özellikle bir merkez olma hedefine yaklaşmış bulunuyoruz" dedi.
Erdoğan paralel yapının tüm engellemelerine rağmen, Türkiye'nin bir şantiye haline geldiğine dikkat çekerek, "Hem gezi hem de paralel yapının hedefi üçüncü havalimanını engellemekti. Hem içerde hem dışarıda bunun için çalışan odaklar var. Ama isteseler de istemeseler de bu projeleri bir bir hayata geçirerek, her alanda olduğu gibi havacılıkta da dünyanın bir numarası olacağız. Sanmayın ki paralel yapının savcıları beni ve ailemi hedef aldı. Onların hedefleri aslında Türkiye'nin milletimin hayallerine darbe vurmaktı. Marmaray'ı bile 4-5 yıl engellendi. Planları projeyi üstlenen firmaların yöneticileri tutuklanacak, hapse atılacak ve böylece engellenecekti. Ama bütün bu tuzaklara rağmen, Marmaray bugün tıkır tıkır işliyor. Bugün açtığımız HABOM öyle basit bir yatırım değil, dünyanın en büyük bakım onarım merkezi" dedi. nbsp;
Başbakan Erdoğan, merkezde şu anda 30 ayrı ülke uçaklarının bakım ve onarımın yapıldığına dikkati çekti. Bu sayının ileride daha da artacağını aktaran Erdoğan, "Bütün bunlar Türkiye'nin dünyadaki şanını arttırıyor. Bunu görmemiz lazım. Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançere karşı dimdik durmasaydık bugün halimiz, çevremizde örneğini gördüğümüz diğer ülkelerden farklı olmazdı. Biliyoruz ki Türkiye güçlü olmazsa, umudunu bu al bayrağa bağlamış mazlumların, mağdurların, gariplerin de boynu bükük kalır. İnanın insanlık, İslam dünyası nereye bakıyor biliyor musunuz? Türkiye'ye bakıyor. Acaba Türkiye ayağa kalkıp da bizim imdadımıza yetişecek mi, buna bakıyor."


11 UÇAK AYNI ANDA TAMİR EDİLECEK
Erdoğan tarafından hizmete açılan HABOM'un geniş gövdeli uçak bakım hangarında 3, dar gövdeli bakım hangarında ise 11 uçağa aynı anda hizmet sunulacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...