AB, Türkiye ve İran'dan yardım isteyecek

AB, Türkiye ve İran'dan yardım isteyecek

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği, Irak Şam İslam Devleti örgütüne karşı Türkiye ve İran'ın da dahil olduğu bir destek grubu kurmak istiyor.

Üst düzey bir AB yetkilisi, bugün Brüksel'de Irak için acil toplanacak olan dışişleri bakanları toplantısıyla ilgili bilgi verdi. nbsp;AB yetkilisi, dışişleri bakanları toplantısında bölgedeki diğer ülkelerle birlikte Irak için bir tür destek grubunun nasıl oluşturulabileceğinin ele alınacağını söyledi. nbsp;Yetkili böyle bir grupta Türkiye, Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, Ürdün, Lübnan ve İran'ın yer alabileceğini belirtti.


Avrupa Birliği yetkilisi, IŞİD ile tüm bölge ülkeleri arasında bir mücadele olması gerektiğini vurguladı.


ABD IŞİD'İ YİNE VURDU nbsp;
ABD ordusunun IŞİD'e karşı hava saldırıları da devam ediyor. ABD ordusu, Erbil'in kuzeydoğusunda Irak Şam İslam Devleti IŞİD terör örgütüne ait bazı hedeflere yeni hava saldırıları düzenledi.


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda, IŞİD'e ait iki zırhlı araç ve "MRAP" adı verilen mayına dayanıklı, pusu korumalı iki araç hedef alındığı belirtildi.


Operasyonda görev alan uçakların tümünün bölgeyi güvenli biçimde terk ettiği açıklandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...