Bir aile daha çocuğuna kavuştu

/ Kaynak: İHA
Bir aile daha çocuğuna kavuştu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemi 90. gününü geride bırakırken, bir aile daha çocuğuna kavuştu.

PKK tarafından çeşitli tarihlerde kaçırılan çocukların serbest bırakılması için ailelerinin başlattığı oturma eylemi 90. gününde. 100 dolayında çeşitli ilerden Diyarbakır'a gelen ailelerin 11'i çocuklarına kavuştu. Son olarak Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde örgütten kaçan Umut Dağtekin ailesine kavuştu.
"BİZE ÇOK HAKARETLER YAPILDI EVLATLARIMIZ İÇİN TÜM BUNLARA KATLANDIK"
Şeyh Sait Meydan'ında PKK'nın çocuklarını serbest bırakması için çadırda oturma eylemine 90 gündür aralıksız devam eden acılı aileler çocuklarına kavuşma hasretini yaşıyor. 90 gündür oturma eylemini sürdüren PKK'nın kaçırdığı Vedat Toklar'ın annesi Süreyya Toklar, 6 aydır çocuğundan uzak yaşadığının acısını taşıdığını gözyaşlarıyla dile getirdi.
Mağdur olduklarını dile getiren Toklar, kendi haklı dava ve çocukları için perişan bir halde yaşam sürdürdüklerini ifade etti. Toklar, "Biz evlatlarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı bize verin. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. 90 gün boyunca çok zorluklar yaşadık. Yaşadığımız evlat acısı bizim yüreğimizi acıtıyor. Diyarbakır'ın kavurucu sıcağında devam ettiğimiz oturma eyleminde çok büyük zorluklar yaşadık. Çadırımızın önünden geçenlerden kimisi bize dua etti, kimisi de beddua etti. Bize çok hakaretler yapıldı. Biz evlatlarımız için tüm bunlara katlandık" dedi.
"ÇOCUK ACISI BAŞKA BİR ŞEYE BENZEMEZ"
PKK tarafından kaçırılan Mehmet Emin Önalan'ın dedesi Sabri Önalan ise, çocuk acısı yaşamanın zor bir duygu olduğunu belirterek, oturma eylemi yapan ailelerin artık çocuklarına kavuşmaları gerektiğini yineledi.
Önalan, "Dertle, kederle, hüzünle, elemle geçen oturma eylemimizin 90 gününü geride bıraktık. Biz çocuklarımız kaybettik. Çocuklarımızın geri gelmesini bekliyoruz. Çocuk acısı başka bir şeye benzemez. Çocuk sahibi olan herkes bunu hissetmesi gerekiyor. Bir ailenin çocuğu bir gece eve gelmediğinde rahat uyuyamaz. Bu ailelerin figanı, derdi, gözyaşını bütün dünya biliyor" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...