Bin kişiye iş yolu

/ Kaynak: AA
Bin kişiye iş yolu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı için inşaat faaliyetlerinin yoğunlaşacağı dönemde yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Rus doğalgazını, Karadeniz'den geçecek boru hattıyla Avrupa'ya taşıması amaçlanan Gu¨ney Akım Dogˆalgaz Boru Hattı için ins¸aat faaliyetlerinin yoğunlaşacağı dönemde yaklas¸ık bin kis¸inin istihdam edilmesi bekleniyor. nbsp;AA muhabirinin projenin ÇED raporundan derlediği bilgiye göre, Gu¨ney Akım Dogˆalgaz Boru Hattı Sistemi'yle, Rusya'dan Orta ve Gu¨ney Dogˆu Avrupa u¨lkelerine Karadeniz u¨zerinden uzun vadeli gaz tedarigˆinin gu¨venilirligˆini artıracak yeni bir gu¨zergah olus¸turacak. Boru hattı, yılda 63 milyar metreku¨p nbsp;tasarım kapasitesine sahip olacak ve 2 bin 300 kilometreden nbsp;uzun bir hat boyunca uzanacak. nbsp;Gu¨ney Akım Ac¸ık Deniz Dogˆalgaz Boru Hattı, Gu¨ney Akım Dogˆalgaz Boru Hattı Sistemi'nin ac¸ık deniz bo¨lu¨mu¨nü oluşturacak. Gu¨ney Akım Ac¸ık Deniz Dogˆalgaz Boru Hattı, Rusya'nın Anapa kıyılarından bas¸layıp, Tu¨rkiye Mu¨nhasır Ekonomik Bo¨lgesi (MEB) ic¸inden gec¸ip Bulgaristan kıyısındaki Varna'ya kadar Karadeniz boyunca yaklas¸ık 931 kilometre boyunca, 813 milimetre c¸aplı yan yana 4 boru hattından olus¸acak. Boru hattı, Tu¨rkiye MEB'i ic¸inde 470 kilometrelik mesafe katedecek. Boru hatları, 2 kilometre genis¸ligˆindeki bir inceleme koridoru ic¸inde dogˆrudan deniz tabanına do¨s¸enecek.


Tu¨rkiye bo¨lu¨mu¨ndeki c¸alıs¸malar, ac¸ık denizde boru hattı do¨s¸eme faaliyetini kapsayacak. Projenin ins¸aat ve is¸letim öncesi as¸amaları ic¸in gerekli personel sayısı belirgin olmamakla beraber, ins¸aat faaliyetlerinin en yogˆun oldugˆu zamanda ihtiyaç duyulan çalışan sayısının bin olacagˆı o¨ngo¨ru¨lüyor.


I·ns¸aat ve is¸letim öncesi as¸amalarında istihdam edilecek personel ac¸ık deniz ins¸aat yu¨klenicisi tarafından sagˆlanacak. İns¸aat faaliyetlerinin gerc¸ekles¸tirilmesi ic¸in gerekecek uzmanlık becerileri go¨z o¨nu¨nde bulunduruldugˆunda, projenin Tu¨rkiye'ye istihdam ac¸ısından fayda sağlaması bekleniyor.


İstihdam sayısına ilişkin tahmin, inşaatta gereksinim duyulan gemiler ic¸in gerekli ortalama mu¨rettebat sayısına dayanıyor. nbsp;


I·ns¸aat as¸aması sırasında c¸alıs¸maların gu¨nde 24 saat ve haftada 7 gu¨n yu¨ru¨tu¨lmesi o¨ngo¨ru¨lüyor. Hattın işletme aşamasında Türkiye'de tam zamanlı çalışan istihdam edilmesi öngörülmüyor.


Tedarik, ins¸aat, yerles¸tirme kurulum ve is¸letmeler ic¸in is¸ sagˆlıgˆı ve gu¨venligˆi konuları, ayrıntılı c¸alıs¸ma prosedu¨rleri, is¸ gu¨venligˆi analizlerini, is¸ gu¨venligˆi toplantılarını ve benzeri konuları kapsayacak s¸ekilde South Stream Transport ve ilgili yu¨kleniciler tarafından yo¨netilecek.


Projede c¸alıs¸acak is¸gu¨cu¨nu¨n is¸ sagˆlıgˆı ve gu¨venligˆinin gu¨vence altına alınması ic¸in uluslararası kabul go¨rmu¨s¸ yo¨ntemler benimsenecek ve bunları uygulamak ic¸in gerekli ekipmanlar ve egˆitimler sagˆlanacak. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...