Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs zirvesi!

/ Kaynak: AA
Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs zirvesi!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos: "Üçlü zirve için hazırlık yapıyoruz, yıl sonuna kadar gerçekleşebilir"

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında üçlü zirve için hazırlık yapıldığını söyledi.
Bu amaçla başkent Atina'da bir araya gelen Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail dışişleri bakanlıkları genel sekreterleriyle bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Venizelos, gazetecilere yaptığı açıklamada, zirvenin yıl sonuna kadar yapılabileceğini ifade etti.
Venizelos, genel sekreterler, en kısa zamanda üç ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapılmasını hazırlıyor. Bunun ardından biz de Kahire'de olduğu gibi, üçlü zirveyi hazırlayacağız" dedi. Görüşmelerde bölgesel krizlerin ve deniz hukukunun uygulanması konularının ele alınacağını bildiren Venizelos, "Konuların ne olduğu belli. Tüm bölgesel krizler, deniz hukukunun uygulanması ve bölgesel güvenlikle ilgili meseleler bizi ilgilendiriyor. Savaş ve terör olduğunda sadece günlük yaşam değil, tüm bölge ülkelerin ihtiyacı olan kalkınma beklentileri de zarar görüyor" diye konuştu.

-Ortak açıklama-

Diğer yandan Atina'da bir araya gelen Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanlıkları genel sekreterleri ortak açıklama yayımladı. Üçlü toplantıya Yunanistan'dan Anastasios Miçialis, İsrail'den Nissim Ben Shitrit ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Aleksandros Zinon'un katıldığı belirtilen açıklamada, tarafların çok katılımlı platformlarda işbirliği konularını görüştüğü ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler dahil olmak üzere, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.
Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında 2013'te imzalanan memorandum kapsamında, ekonomik ve ticari ilişkilerin ve özellikle enerji konusundaki işbirliğinin genişletilerek sürdürülmesinin üç ülkenin ortak çıkarına olduğu konusunda görüş birliğine varıldığı ifade edilen açıklamada, tarafların düzenli olarak bir araya gelmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Ortak açıklamada, bu kapsamda, Venizelos'un, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis'i gelecek haftalarda Atina'da gerçekleştirilecek üçlü bir toplantıya davet ettiği bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...