Türkçe kullanana vergi indirimi!

Türkçe kullanana vergi indirimi!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'li Erdem: Birisi tabelasına 'paşa' yerine 'pasha' yazacaksa yazma demeyelim ama paşa yazarsa 10 lira, 'pasha' yazarsa 100 lira vergi ver diyelim

K Parti AR-GE Başkanlığı, Türkçe'nin karşı karşıya kaldığı sorunları tespit etmek için harekete geçti. İstanbul'da düzenlenecek 'Medeniyetimizin Öznesi Türkçe: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştay'ına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katılacak. Çalıştay'da milletvekilleri, akademisyenler, uzmanlar, medya temsilcileri ve sendikalarla birlikte Türkçe ile ilgili bir yol haritası çıkarılacak. Çalıştaydan çıkan öneriler de rapor haline getirilip Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulacak. Çalıştaya başkanlık edecek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkçe'yle ilgili bir dil politikasının belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Erdem, "Dilimize sahip çıkmamız lazım. Aslında bana göre alfabe Türkçe'yi tam karşılamıyor. Bunun için Türk dünyasıyla bir ortak alfabe için bazı ilave harfler eklenebilir. Ayrıca, en başta tabelalarla ilgili birtakım değişiklikler yapılabilir. Tabelalarda da plaza dili diye bir şey oluştu şimdi. Yani cümle Türkçe ama kelimelerin tamamı yabancı" diye konuştu. AR-GE başkanlığı olarak, tabelalarla ilgili kanun teklifi ya da bir düzenleme yapılabileceğini söyleyen Erdem, "Örneğin, birisi tabelasına 'paşa' yerine 'pasha' yazacaksa yazma demeyelim ama 'paşa' yazarsa 10 lira, 'pasha' yazarsa 100 lira ver diyelim. Vergi indirimi yapalım. Oradan elde edilecek gelirleri de bir kültür formu oluşturularak dili geliştirici birtakım yerlerde kullanalım" dedi. Erdem, 2017'de kamudaki bütün bilgisayarların F klavyeye çevrileceğini de belirterek, "Hızlı yazmak için tek yol F klavyedir. Uluslararası İntersteno yarışmasının tartışmasız şampiyonları Türklerdir. Çünkü klavyesi hep F'dir" dedi.
Ebru Karatosun ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...