Malatya'daki uçaklar neden düştü?

Malatya'daki uçaklar neden düştü?

GÜNDEM Haberleri

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk düşen uçaklarla ilgili ilk kez konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Malatya'da iki RF-4E eğitim uçağının düşmesiyle ilgili Vatan gazetesine konuştu.
Şehit pilotlar için baş sağlığı dileyen Orgeneral Akın Öztürk, "Havacılıkta maalesef var böyle acı olaylar. Üzüntümüz büyük. Hepimizin, ülkemizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.
KOL UÇUŞU YAPIYORLARDI
Olayın nedeninin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Orgeneral Öztürk, iki uçağın birlikte kol uçuşu yaptıklarını ifade etti.
Öztürk, "İlk bilgiler ışığında yapılan değerlendirme, gece uçuşu sırasında irtifayı kestirememe, bulut içinde kontrolsüz şekilde dağın tepesine vurma, ki bu havacılıkta en zor şartlardan biri, şeklinde olduğu yönünde" dedi.
Akın Öztürk, RF-4E tipi uçakların eski olmasına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Bu kazanın uçakların yaşıyla ilgisi yok. Uçakların yaşlı olması ile uzaktan yakından bir ilgisi yok, bunu herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...