Yunanistan: 'Kimse bize öğüt vermesin'

/ Kaynak: AA
Yunanistan: 'Kimse bize öğüt vermesin'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan DİB Sözcüsü; 'Yunanistan'a, milli egemenlik haklarını ne şekilde uygulayacağı konusunda kimsenin öğüt veremeyeceğini'

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, gazetecilerin, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Ege'de gerginliği artırıcı faaliyetleri konusundaki açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kutras, "Yunanistan'a, Yunan hükümetinin ve genel olarak Yunan devletinin ülkenin milli egemenliğini ve egemenlik haklarını ne şekilde uygulayacağını kimse söyleyemez. Türkiye, sorumlulukla ilgili öğütlerini kendine saklasın. Bundan ötesi yok" ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos'un, göreve geldiği günden beri Ege'de gerginliği artırıcı ifade ve faaliyetlerde bulunduğuna işaret edilerek, Yunan hükümetine bu sorumsuz davranışları bir an evvel kontrol altına alma çağrısında bulunulmuştu.
Yunanistan'da 25 Ocak'taki seçimlerin ardından oluşturulan Çipras koalisyon hükümetinin küçük ortağı aşırı sağ Bağımsız Yunanlılar Partisi'nin (ANEL) lideri Kammenos, önceki gün Yunanistan Genelkurmay Başkanı Mihail Kostarakos ile Eşek, Bulamaç ve Meis adalarındaki askeri birlikleri ziyaret etmişti.
Göreve geldiğinden bu yana attığı tartışmalı adımlar ve yaptığı çıkışları Türkiye'nin tepkisine neden olan Kammenos, ilk icraat olarak Kardak Kayalıkları'na çelenk bırakmış, daha sonra da gittiği Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...