Kendini bomba ile havaya uçurdu

/ Kaynak: DHA
Kendini bomba ile havaya uçurdu

DÜNYA Haberleri  / DHA

Rusya'da muhalif lider Boris Nemtsova düzenlenen suikastle ilgili olarak 5 kişi tutuklandı. Bir şüpheli ise kendini havaya uçurarak intihar etti.

RIA Novostinin haberine göre, geçen cumartesi günü İnguşetya Cumhuriyetinde gözaltına alınan Anzor Gubaşev ve Zaur Dadaev, Nemstovun katil zanlısı olarak, Şagid Gubaşev, Ramazan Bakhayev ve Tamerlan Eskerkhanov ise cinayete yardımcı olmaktan tutuklandı. Altıncı şüpheli Beslan Şahanovun ise, dün Çeçenistanın başkenti Groznideki evine gelen polisleri görünce kendini el bombasıyla havaya uçurduğu bildirildi. Zanlılardan 5inin de Çeçenistan uyruklu olduğu açıklandı. İnguşetya polisi, Zaur Dadaevin 10 yıldan beri Çeçenistanda içişleri bakanlığına bağlı bir güvenlik biriminde çalıştığını duyurdu. Gubaşevin ise Moskovada özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı ortaya çıktı. Zaur Dadaev isimli bir asker Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından başarı madalyasıyla ödüllendirilmişti. Suikastle ilgili tutuklanan kişinin, bu kişi olup olmadığı henüz kesinleşmedi. Boris Nemtsov, 27 Şubat Cuma günü, Moskovada, Kremlin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Bu arada, Nemtsovun elinde Rusyanın Ukraynaya asker gönderdiğine dair belgeler bulunduğu ve yakınlarına bu belgeleri açıklayacağını söylediği ileri sürülüyor

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...