Mısır'ın Hamas kararı temyizde

/ Kaynak: AA
Mısır'ın Hamas kararı temyizde

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır yargısının, 'Hamas'ın terör örgütü kabul edilmesi'ne ilişkin kararın temyizine yönelik başvuruyu kabul ettiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre "Devlet Davaları Kurulu" tarafından sunulan temyiz talebini değerlendiren Mısır mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi.
İlk duruşmasının 28 Mart'ta görüleceği belirtilen temyiz talebinin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Devlet Davaları Kurulu'ndaki hukuk danışmanlarından biri tarafından sunulduğu ifade edildi.
Mısır'da Semir Sabri ve Eşref Said isimli avukatlar, Hamas'ın "terör örgütleri listesine alınması" talebiyle dava açmıştı.
Kahire Acil İşler Mahkemesi de 28 Şubat'ta bu yönde karar almıştı. Mahkeme, 4 Mart 2014'te de "Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" hükmetmişti. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer bir hüküm vermişti.
Filistin sorunuyla yakından ilgilenen çevrelerin tümü, Mısır Mahkemesi'nin kararını siyasi olarak nitelendirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...