'Sığınmacılar için haftada 35 milyon dolara ihtiyacımız var'

/ Kaynak: AA
'Sığınmacılar için haftada 35 milyon dolara ihtiyacımız var'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Dünya Gıda Programı Ürdün Koordinatörü Campbell: 'Sığınmacılara yaptığımız yardımlar için haftada 35 milyon dolara ihtiyacımız var'

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Koordinatörü ve Bölgesel Danışmanı Jonathan Campbell, sığınmacı Suriyelilere yaptıkları yardımlar için haftada 35 milyon dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ürdün'ün başkenti Amman'daki WFP binasında AA muhabirine açıklamada, kurumun Ürdün'deki çalışmasına 2012 yılında Suriyeli sığınmacıların desteğiyle başladığını hatırlattı. Bu çerçevede önceden 2 öğün olarak dağıtılan sıcak yemeğin daha sonra kuru gıda yardımına dönüştüğünü aktaran Campbell, bugün itibariyle Ürdün'de dışarda kalan 450 bin ile Zateri ve El-Ezrak kamplarında ise 90 bin sığınmacının bu yardımlardan faydalandığını kaydetti.
Her Suriyeliye aylık verilmesi gereken 33 dolarlık yardımın kaynak yetersizliği nedeniyle kamplarda 28, kamp dışında ise 18 dolara düştüğünü ifade eden Campbell, Ürdün'deki Suriyeli sığınmacıların yüzde 97'sinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini ve çoğunun et yiyemediğini dile getirdi.
Campbell, 2015 yılı için Ürdün'deki sığınmacılara 225 milyon dolar tahsis edildiğini ancak komşu ülkelerdeki Suriyelilere yapılması gereken yardım miktarının kapasitelerinin üstünde olduğunu aktararak, "Sığınmacılara yaptığımız yardımlar için haftada 35 milyon dolara ihtiyacımız var" dedi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) raporuna göre, Türkiye'de 1 milyon 900 bin, Lübnan'da 1 milyon 700 bin, Ürdün'de 1 milyon 400 bin, Irak'ta 525 bin, Mısır'da 270 bin, Libya, Cezayir ve Fas'ta da yaklaşık 40 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...