HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail, Filistinlilerin barakalarını yıktı

Kaynak: AA
İsrail, Filistinlilerin barakalarını yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri, ruhsatsız oldukları gerekçesiyle Filistinlilere ait 8 çadır, 8 baraka ve 8 ağılı yıktı.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın doğusundaki Ürdün Vadisi'nde ruhsatsız oldukları gerekçesiyle Filistinlilere ait 8 çadır, 8 baraka ve 8 ağılı yıktığı belirtildi.
AA muhabirine konuşan "Ürdün Vadisi'ni Kurtarma" Kampanyası Koordinatörü Reşid Hudayrat, "İsrail askerleriEl-Mathun ve el-Hadidiye köylerine baskın düzenleyerek, bölgede 8 çadır, 8 baraka ve 8 ağılı yıktı" dedi.
İsrail'in, kontrolü altındaki topraklarda bulunduğu gerekçesiyle evleri yıktığı yönünde ailelere bilgi verdiğini kaydeden Hudayrat, söz konusu ailelerin toprak sahibi olduklarını gösteren belgelerin bulunmasına rağmen kendilerine inşaat ruhsatı verilmediğini belirtti.
İsrail makamları henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.
İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde, Batı Şeria, A, B ve C. bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve güvenlik yönetimi İsrail'e verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...