Yemen'deki 45 yabancıyı, Türkiye tahliye etti

Yemen'deki 45 yabancıyı, Türkiye tahliye etti

GÜNDEM Haberleri

Yemen'de devam eden operasyon nedeniyle Sana'dan tahliye edilen 185 Türk vatandaşı ve 45 yabancı İstanbul'a getirildi.

Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle tahliye edilen 185 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla İstanbul'a getirildi. Sana Uluslararası Havaalanı'na TSİ 09.30'da inen THY uçağına binen 185 Türk vatandaşı ve 45 yabancı İstanbul'a getirildi.
CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜRLER
Saat 18.00'de Atatürk Havalimanı'na ulaşan yolcular, pasaport işlemlerinin ardından aileleriyle buluştu. Duygusal anların buluşmada konuşan Mehmet Fatih Güvercin, Yemen'de 4 yıldan beri yaşadığını belirterek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Büyükelçimiz Fazlı Çorman'a teşekkür ediyoruz" dedi.
YAKINIMIZA BOMBA DÜŞTÜ
Yurda dönenlerden Ahmet Karagöz de 9 gün boyunca bombardımanın sürdüğünü ifade etti. Görev yaptığı okulun yakınına ilk gün bomba düştüğünü söyleyen Karagöz, "Orada hiç dışarı çıkmıyorduk. Sürekli evdeydik. Böylece güvende kalıyorduk" diye konuştu.
GÜCÜMÜZE YAKIŞIR BİR OPERASYON
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 230 kişinin Yemen'den tahliye edildiğini bildirerek "Türkiye'nin böylece gücüne ve büyüklüğüne yakışan bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirdiğini" belirtti. Çavuşoğlu sadece Türk vatandaşlarını değil, kendilerinden yardım talep eden başka ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ettiklerini kaydetti.
TALİMAT VERDİLER
Çavuşoğlu, açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti, böylece gücüne ve büyüklüğüne yakışan bir operasyonu daha başarıyla gerçekleştirmiştir" ifadesine yer vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ve gereken talimatları verdiklerini belirtti. nbsp;
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...