Netanyahu: Hamas varsa biz yokuz

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Netanyahu: Hamas varsa biz yokuz

Dünya Haberleri  / CHA

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Hamas'ın içinde bulunacağı bir Filistin hükümetiyle işbirliğine gitmeyeceklerini açıkladı.

nbsp;Hamas'ın Filistin Kurtuluş Örgütü'ne katılmasını değerlendiren Netanyahu', Hamas'ın içinde olacağı bir hükümetle çalışmayacaklarını söyledi. Netanyahu Haaretz'de yer alan açıklamasında "Eğer Hamas Filistin hükümetinde yer alırsa Filistin yönetimiyle görüşmeleri askıya alacağız." dedi. Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la ise her zaman ve her yerde bir araya gelmeye hazır olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı, bölgedeki mevcut durum göz önüne alındığında da barış sürecinin ancak devam eden güvenlik düzenlemeleriyle ilerleyebileceğini sözlerine ekledi. Mahmud Abbas geçen hafta Kahire'de Hamas lideri Halit Meşal'le bir araya gelmişti. Görüşmeler sonucunda Abbas ile Meşal önümüzdeki Ocak ayının sonuna kadar bir koalisyon hükümeti oluşturmaya karar vermişti. Filistin parlamentosunu hem Fetih hem de Hamas hareketi temsil edecek.

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...