Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı koalisyon yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı koalisyon yorumu

GÜNDEM Haberleri

Erdoğani koalisyon çalışmaları hakkında "Ülke hükümetsiz kalmamalı. İlke ve düşünceler örtüşmüyorsa intihar edecek hali yok" dedi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 8. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. nbsp;"Ülke hükümetsiz kalmamalı" diyen Erdoğan, "Koalisyon için ilke ve düşüncelerin örtüşmesi lazım, örtüşmüyorsa intihar edecek hali yok" dedi.



İşte Erdoğan'ın koalisyon açıklaması:



Birileri çıkıyor, işte sayın başbakan koalisyon kurmak istiyor ama cumhurbaşkanı bunu engelliyor gibi bunu yalan yanlış iftira kokan ifadeler kullanıyor. Tabi ben şu ifadeyi sürekli kullandım, kullanıyorum. Sorunların çözümü için irade koyabilecek koalisyon hükümeti konusunda ümidimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu ülke hükümetsiz olamaz. Şahsıma düşen görev nedir? Anayasada belirtilen süreci işletmektir. Ben şu anda bu süreci işletiyoruz. En çok oyu olan genel başkanımız, başbakanımız. Hükümeti kurma görevini ben kendilerine verdim ve bu süreci başlattım.


"İNTİHAR EDECEK HALİ YOK"


Sayın başbakan şu anda hükümeti kurma görüşmelerini devam ettiriyor. Ama bu süreç içerisinde, yine farklı farklı yaklaşımlar ortaya konuluyor. Ana muhalefet ile iktidar koalisyon kursun diyenler var, ondan sonra görüşelim diyenler var. Bunların hepsini görüyoruz. Anayasada belirtilen süreç içerisinde sayın başbakan 45 gün içerisinde kendisinin de partisinin de inandıklarına mütenasip olabilecek bir ortak bulabilirse, ama bir tekrar seçim ama farklı bir anlayışla ortaklık için adım atabilir.

Ama o tabi kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım.

Koalisyon hükümetinin kurulması benim temennimdir, bu süreç 45 gündür. Bu mümkün olmadığı takdirde, ya mevcut hükümetin azınlık hükümeti olarak devam etmek suretiyle bir erken seçime gitmesidir ki buna bir destek gerekiyor. Parlamentodan güvenoyu alması gerekiyor.


Aksi takdirde, çünkü sunulacak olan bir kabine parlamentoda güvenoyu almayabilir. Sonra yeni görevlendirme süreci başlayacaktır. Meclis'in kalkıp bir geçici hükümeti kurma şekli var. burada da parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin güçleri oranında, geçici seçim hükümetinde temsil edilmesi gerekiyor. Bunun da çeşitli faydaları var, zararları var. nbsp;Koalisyon görüşmelerinin hayırlı şekilde sonuçlanmasını diliyorum. nbsp;

YAKA PAÇA GETİRİLİP HESAP VERECEKLER

Vesayetin her türünü milletimizin desteğiyle birer birer aştık. Bu süreç bugünkü büyük değişme neden oldu.


İşte daha yeni, bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Tabii ki şu anda Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya'da yakalandı biliyorsunuz.

Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler.
Karanlık eller güçlü bir Türkiye'yi istemiyor. Nasıl böleriz, nasıl parçalarız bunun gayreti içindeler.

HAİNLERİ İBRETLE TAKİP EDİYORUZ

Devletin içindeki paralel yapı süreci zorlaştırıyor. Son eylemler terör örgütünün kalleşlikle hiçbir sınır tanımadığını gösterdi. Palel yapının bölücü örgütle aynı çizgiyle buluştuğunu görüyoruz. Kendilerine aydın, akademisyen, gazeteci diyenlerin aleni hainlik peşinde koştuğunu ibretle takip ediyoruz.

NE DİYORLARDI: "SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"

Ne diyorlardı, 'seni başkan yaptırmayacağız'. Bu sözün aslında Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmayacağı düşüncesini ifade ettiğini, milletimizle biz de çok iyi biliyoruz. Bugün, 'devlet silahlarını sustursun' diyenler, dün de bölücü örgüte 'niye savaşmıyorsun, niye silaha sarılmıyorsun' diyordu. Çünkü bunlar savaş, kan, can istiyor. Cici çocuk demekle o kişi cici olmuyor.

Terör örgütü güdümündeki parti çözümü başka ülkelerin başkentinde arıyor.

2011 yılından beri yaklaşık 2 milyon Suriyeli kardeşimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Şu ana kadar 6.5 milyon dolar harcadık.

"OPERASYONLAR SÜRECEK"

Silahlı saldırıya uğrayan bir devletin kendisini silahla savunma hakkı olduğunu en liberal aydınlar bile kabul ediyor.


Terör eylemleriyle bu milletin birliğini, beraberliğini bozacaklarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceklerini sananlar hak ettikleri cevabı alıyorlar, bundan sonra da almaya devam edecekler. Şunu çok açık net söylemek durumundayım, bu operasyonlar devam edecektir.


Canımız yanıyor, şehit ailelerimizin canı yanıyor. Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Dış güçler bunu başarıyor.


Devletten kimse silahları bırakmasını isteyemez. Askerin de polisin de enstürümanıdır.

Tüm teröristler ya ülkemizi terk edecekler ya da bu silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Bunların da yer tespitini biz yapacağız. Her türlü paralel devlet yapılanmasına son verene kadar da bu mücadele sürecektir.

Bana göre çözüm süreci buzdolabındadır. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne destek verenlerle bu yolda yürümeye varız. Bölücü örgüt ve onun güdümündeki parti, sorumluluklarının gereğini yerine getirmemiştir. Tam tersine sürekli istismarla, sürekli tahrikle tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır. Çünkü bunlar için yalan adeta itikadi bir meseledir. nbsp;

Yarınlara sığınak yapıyorlar. Devletin çok daha gayretli olması ve operasyonlara devam etmesi gerekiyor.

Çatışmaları başlatan devlet olmadı, terör örgütü bu yola başvurdu.

Terör örgütü silahlarını bırakmadığı, militanlarını ülke dışına çıkarmadığı, onun güdümündeki siyasi parti şiddeti ve tehdidi bırakıp demokrasinin safına geçmediği sürece devletin tüm birimleriyle ülkeyi ve milleti korumak için üzerine düşenleri yapmaya devam edecek.

Türkiye'nin 1990'lara döndüğü iddialarını reddediyorum. Bu itam her şeyden önce milletimize haksızlıktır. Koalisyon hükümetinin 45 günde kurulması benim temennimdir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...