Google'dan fotoğraf ve video çeken gözlük

- Güncelleme:
Google'dan fotoğraf ve video çeken gözlük

GÜNDEM Haberleri

Yıl sonunda satışa sunulması beklenen gözlükler sesli komutla video ve fotoğraf çekebiliyor, navigasyon özelliğiyle de yol gösteriyor.

Google tarafından yayınlanan yeni bir video, giyilebilir teknolojinin öncüsü sayılan Google Glass'la neler yapabileceğini gözler önüne serdi. Sesli komut sistemiyle çalışan gözlük sayesinde, "take a picture" (fotoğraf çek) ya da "record a video" (video çek) komutlarıyla, o anın görüntüsü ve fotoğrafı çekilebiliyor. Navigasyon hizmeti de sunan gözlük, adres komutundan sonra görüş ekranının sağ tarafına gidilmek istenen adresin tarifini çıkartıyor. Ayrıca gözlükle arama yapma, paylaşım, çeviri ve video konferans yapılabiliyor. Bu sayede ürünün nasıl bir arayüze sahip olduğu görülürken aynı zamanda arayüzün nasıl kullanıldığı da kısmen aktarılmış oldu. Google Ar-Ge uzmanları, gözlüğün halen geliştirilme aşamasında olduğunu ve gözlükle ilgili isteklerin, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "ifihadglass" (gözlüğüm olsaydı) anahtar kelimesiyle paylaşılabileceğini duyurdu. Yıl sonunda satışa sunulması beklenen gözlüğün fiyatının 500-1500 dolar arasında olması bekleniyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...