Kaplanlar geliyor

/ Kaynak: AA
Kaplanlar geliyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

BOMBA imha robotu Kaplan, toprak altındaki veya paket içinde gizlenmiş patlayıcıları tespit edip uzaktan etkisiz hale getirebiliyor.

ASELSAN, el yapımı patlayıcılar ve bombaların imha edilmesi amacıyla geliştirdiği "KAPLAN" adı verilen bomba imha robotlarının yeni modellerini geliştirdi. İlk defa 2013 IDEF'te kamuoyuna tanıtılacak KAPLAN'ın yeni modelleri, radar tabanlı sistemleri sayesinde toprak altında veya bir paket içine gizlenmiş el yapımı patlayıcıları tespit ederek, elektromanyetik güç sistemi sayesinde uzaktan etkisiz hale getirebiliyor. Bomba imha personelinin şüpheli bir nesneyi 500 metre mesafeden incelemesini sağlayan KAPLAN'ın gözetleme sistemine ve bombayı imha etmekte kullanılan 7 hareket serbestliğine sahip robot kolu bulunuyor. Robot kol, istenilen noktaya yönlendirilebiliyor ve bütün işlemler canlı olarak ekrandan izlenebiliyor. Merdiven inip çıkabilen, kar, çamur, su birikintisi gibi zor zeminlerde hareket edebilen KAPLAN, -30 ile 69 derece sıcaklıklar arasında çalışabiliyor. Batarya değiştirilmeden 15 kilometre yol gidebilen KAPLAN, 4 saatten fazla bomba imha görevi yapabiliyor. Yeni versiyon KAPLAN'larda kullanılan patlayıcı tespit ve imha teknolojisine dünyada birkaç ülkenin sahip olduğunu belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...