23 Nisan 'ilkleriyle' geldi

23 Nisan 'ilkleriyle' geldi

GÜNDEM Haberleri

23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği resepsiyon, komutanlarla BDP milletvekillerini ilk kez biraraya getirecek.

23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği resepsiyon, komutanlarla BDP milletvekillerini ilk kez biraraya getirecek.
TBMM Başkanı Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın Meclis'te bir resepsiyon verecek. Resepsiyonda komutanlarla BDP milletvekillerinin ilk kez birararaya gelecek. Resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının tam kadro katılması beklenirken, geçen yıl tutuklu milletvekilleri nedeniyle resepsiyonu boykot eden BDP'li vekiller de bu yılki resepsiyona katılacak.

STADYUM KUTLAMASI YOK
Milli Bayram Kutlama Yönetmeliği uyarınca, bu yıl ilk kez stadyumda gösteri, protokol konuşması da yapılmayacak. Bunun yerine mesaj yayınlayacak.Ankara'da bayram kutlamaları bugün gösteri merkezi Arena'da ve Gençlik Parkı'nda yapılacak.

Google'dan '23 Nisan' Doodle'ı
Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmadı. Google 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hazırladığı özel doodle logosu ile kutladı

Cemil Çiçek'ten 23 Nisan mesajı


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 93 yıl önce milletin emperyalist bir oyunu bozduğunu, son haçlı seferine 'dur' dediğini belirterek, "93 yıl önce buradan ayağa kalkan bu millet var olmaya, hem de en güçlü şekilde var olmaya devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır" dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis'te tören gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında gerçekleşen törene, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile CHP milletvekilleri katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise Devlet Bahçeli ile tokalaşmadan yerine oturması gazetecilerin dikkatinden kaçmadı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir konuşma yaptı. "Bugün Türk milletinin tarihi bir günüdür" diyen Cemil Çiçek, "Bugün milletimizin istiklalini ve istikbalini yine milletin azim ve kararlılığıyla teminat altına alacağımızı dünyaya haykırdığı kutlu bir gündür" dedi. Meclis'in açılmasının milli mücadelenin en önemli safhalarından birisi olduğunu belirten Cemil Çiçek, "İçinde bulunduğumuz bu kutsal çatıdaki şölen, 'ya istiklal ya ölüm' çağrıları Anadolu'nun her köşesinde yankı bulmuş; kadın, çocuk, genç, yaşlı topyekün bu millet, İnönü'de, Sakarya'da, Polatlı'da, Afyonkarahisar'da, Dumlupınar'da büyük zaferler kazanarak bize bu mübarek vatanı, ardından da cumhuriyetimizi ve demokrasimizi armağan etmişlerdir. Hepsine minnet borcumuz var, bunun artık farkında olmalıyız" diye konuştu.

"93 yıl önce burada büyük emperyalist oyun bozulmuştur" diyen Çiçek, "Büyük oyanı bozan kadro ve büyük milletimiz her türlü yokluğa ve yoksulluğa karşı göğüs gererek son haçlı seferine dur demiştir" dedi. Bu topraklarda Yunus Emre gibi gönüller yapmak için mücadele vereceklerini belirten Cemil Çiçek, "93 yıl önce buradan ayağa kalkan bu millet var olmaya, hem de en güçlü şekilde var olmaya devam edecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır" şeklinde konuştu.

"BİRBİRİMİZİ SEVMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTUR"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, konuşmasının son bölümlerinde ise, bu ülke çocuklarının birlik ve kardeşlik içinde büyümesi gerektiğine vurgu yaptı. Çiçek, Çiçek, "Ekilmeye çalışılan düşmanlık tohumlarına rağmen birbirlerini severek, bu ülkenin değerlerine, kültürlerine sahip çıkarak yetişmelerini amaçlıyoruz" diyerek, şöyle konuştu:
"Çünkü bizim birbirimizi sevmekten başka çaremiz yoktur. Birbirimizi sevmekten, korumaktan, incitmemekten ve birbirimize güvenmekten başka çaremiz de yoktur. Tarihimiz, kültürümüz, geleneklerimiz ve bu çağın gerçekleri bunu emretmektedir."


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çocukların barış ve kardeşlik ortamlarından büyümesini sağlamak gibi bir yükümlülükleri olduğunu da hatırlatarak, "Onları kavga ve çatışma içerisinde büyütmek onlara yapabileceğimiz en büyük kötülüktür. Ve de tarih bunu asla tarih affetmeyecektir. Bugün dünyanın çeşitli yerlerindeki şiddet olaylarında en büyük acıyı çocuklar yaşamaktadır ve bu da insanlığın vicdanını kanatmalıdır" diye konuştu.


Cemil Çiçek, konuşmasının ardından ise özel defteri imzalayarak Birinci Meclis'i gezdi. Daha sonra MHP lideri Bahçeli ve diğer milletvekilleri ile Meclis'in bahçesindeki seğmenlerin gösterisini izleyen Cemil Çiçek, minik bir seğmen çocukla da fotoğraf çektirdi.

BİN ÇOCUK HEP BİRLİKTE ŞARKILAR SÖYLEDİ

TBMM'nin kuruluşunun 93'üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Isparta'da coşkuyla kutlandı. nbsp; nbsp; nbsp; Hükümet Meydanı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz, çocuklarla birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu ise bir konuşma yaptı. nbsp;Öğrencilere seslenen Ulu, şunları söyledi: ''Dünya başkalarına ilerleme dünyası olsun da niçin bize geri kalma dünyası olsun? Böyle olmadığını ve olmaması gerektiğini tarihimizde gösterdik. Şu anda da olabileceği görülüyor. Öyleyse bize düşen prensipli ve dürüst çalışmaktır. Daha çok şeyi öğrenmek ve tatbik etmek için çaba göstermektir'' dedi. nbsp;
nbsp; Halk oyunları gösterisinin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı programda bin çocuktan oluşan koro, şarkılar söyledi. Aileler ise bir yandan çocuklarını alkışlarken diğer yandan onları görüntüleme telaşına düştü. Çocuklar daha sonra orkestranın hareketli türküleri eşliğinde gönüllerince eğlendi. nbsp;






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...