'Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Prof. Dr. Ramazanoğlu, "Açıkçası kızgınlığım yok, olağanüstü bir dönemden geçiyoruz." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, gözaltına alınma sürecini basın mensuplarına anlattı.

Ramazanoğlu, geçen cuma günü saat 05.30 civarında 3 polis ve mahalle muhtarının evine geldiklerini, polislerin ellerindeki mahkeme kararı çerçevesinde evini arayacaklarını söylediklerini belirtti.

Emniyet mensuplarının son derece profesyonel olduklarını ve çok nazik davrandıklarını kaydeden Ramazanoğlu, evinde yapılan aramanın ardından polisler eşliğinde sağlık muayenesine götürüldüğünü ve ardından hastanedeki odasında arama yapıldığını söyledi.

Hard diskine, cep telefonuna ve bazı elektronik eşyalarına el konulduğunu ifade eden Ramazanoğlu, nezarethanedeyken akrabalarıyla görüşememenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Polis arkadaşlar bize çok yardımcı oldu, onlardan iyi muamele gördük. Onlarla ilgili şikayet edebileceğimiz bir konu benim açımdan yok." diye konuştu.

Gözaltına alındığı için bir kızgınlık ve öfke içinde olmadığını vurgulayan Ramazanoğlu, "Açıkçası kızgınlığım yok, olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Çıktıktan sonra Rektör Bey aradı, Vali Bey bizimle ilgili yanlışlık olduğunu belirtti. Aslında bunlar benim için yeterli ama içerideki arkadaşlarımızın da bir an önce soruşturmalarının tamamlanıp, umarım hiçbiri suçlu değildir, hepsinin en kısa sürede görevlerinin başına dönmesini diliyorum." şeklinde konuştu.
"Darbe gecesi büyük bir dehşet içinde olayı izledim"

"Darbe gecesi büyük bir dehşet içinde olayı izledim ve açıkçası ben hala inanamıyorum" diyen Ramazanoğlu, ülke insanının kendi insanı üzerine ateş açmasını, vurmasını büyük bir üzüntüyle izlediğini söyledi.

Eve geldikten sonra herkesin eşinin telefonunu aradığını belirten Ramazanoğlu, basından ricasını da şöyle sıraladı:

"Çok önemli bir ricam var, lütfen suçluluğu kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur ve fotoğraflarımızın bastırılıp, daha henüz suçlu olduğumuz kanıtlanmadan onların suçlu ilan edilip, kırılmaması lazım. Benim tek kırgınlığım bu şekilde oldu. Sanki biz, işte bugün bir gazetede fotoğrafım var, üstünde de 'Beyinlerini sattılar'... Bu tür yaklaşımlar olmadı. Bizim ne kadar kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyorsa basının da tamam bunu haber vereceksiniz ama bunu göz önüne alıp, bu şekilde henüz ortada bir şey yokken lütfen bizi suçlu ilan etmeyin."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...