BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > İşlenmemiş tahıl ürünleri tansiyonu düşürüyor!

İşlenmemiş tahıl ürünleri tansiyonu düşürüyor!

Doğal tahıl, etrafını saran zar yapısında sağlık için gerekli maddeler rafine edilmediği için birçok kronik hastalığın oluşma riskini azaltıyor.



Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof. Dr. Necat Yılmaz, tahılları rafine edilmemiş, doğal haliyle tüketmenin birçok kronik rahatsızlığı engellediğini bildirdi. Harvard’da 51 bin 529 erkek üzerinde yapılan bir araştırma doğal tahıl ürünü kullananlarda yüksek tansiyonun az görüldüğünü belirten Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Tahıl tanesinin etrafını saran zar yapısında antioksidan, vitamin, lif ve iz elementler gibi sağlık için gerekli maddeler rafine işleminde uzaklaştırılmadığı için esmer undan yapılan ürünler daha faydalıdır. Bu sebeple “esmer”i seçip, “beyaz”dan uzak durun. Bu, ölüm riskinizi yüzde 15 azaltacaktır” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, tam tahıllı ürün tüketildiğinde, felç riskinin yüzde 30-36, tip 2 diyabet riskinin yüzde 21-30, kalp hastalığı riskinin yüzde 25-28 oranında azaldığını, bu ürünlerin kanser, astıma ve diş çürümesini engellediğini kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT