İşte Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar

Düzenleyen:
İşte Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar

GÜNDEM Haberleri

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, HDP'li Beştaş, Yıldırım ve avukatları, polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı.

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı.

6-7 EKİM OLAYLARI VE KCK SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 6-7 Ekim olayları ile PKK/KCK'ya yönelik yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındığı belirtildi.

DEMİRTAŞ: EMNİYET YETKİLİLERİ KAPIMDA

Demirtaş, Twitter'dan paylaştığı bir mesaj ile "Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar" dedi.

İşte Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar

HDP'Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRIM POLİSLERLE TARTIŞTI, ARACIN ÖNÜNE GEÇTİ

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım'ı uzaklaştıran polis, Demirtaş'ı Emniyet'e götürdü.

İşte Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar

İşte Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.

DEMİRTAŞ "KENDİ AYAĞIMIZLA GİTMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Süreç içerisinde haklarında dosya bulunan HDP milletvekilleri ise ifade vermeyi kabul etmemişti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, anayasa değişikliğinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hiçbir arkadaşımız ifade vermek üzere mahkeme ve savcılıkların davetine gönüllü gitmeyecekler. İfademizi almak isteyenler bizi zorla götürecekler. Şimdiden hakim ve savcılara söylüyorum şimdiden hazırlık yapsınlar. Biz hazırız. Bunlar artık siyasi krizdir. Tıpış tıpış kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. Ya tutuklama ya yakalama ya da zorla getirilme" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...