Erdoğan'ın resti sonrası Almanya'dan ilk açıklama geldi

Düzenleyen:
Erdoğan'ın resti sonrası Almanya'dan ilk açıklama geldi

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu'nda alınan "Türkiye'yle müzakereler durdurulsun" kararının ardından Almanya'dan korku sinyalleri gelmeye başladı. AB ile yapılan mülteci anlaşmasına ilişkin Almanya'dan yapılan açıklamada "Mülteci anlaşmasına uymak iki tarafında çıkarına" olduğu belirtildi.

AFP'nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Ulrike Demmer, AB ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasının, tüm tarafların çıkarına olduğunu belirtti. "Tarafların yönelteceği tehditlerin fayda getirmeyeceğini" ifade eden Demmer, "Zorluklar var. Ama bunların üstesinden gelmemiz gerek" dedi.

ERDOĞAN RESTİ ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM'de yaptığı konuşmada  AP'nin dün aldığı kararı değerlendirerek "Dün Türkiye AB'ye girsin mi girmesin mi oyladılar. Neden yaptılar,çünkü Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar gelmişler bir araya 400- 500 kişi evet diyor. Ya topunuz dese ne olur. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. 'Türkiye kapıları açarsa ne yaparsınız' dediniz, bana bak, daha ileri giderseniz bu kapılar açılır bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım, ne bu millet anlar!" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...