Egemen Bağış, 'verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz'

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış, 'verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Egemen Bağış, 'Birileri Türkiye'nin zenginleşmesinden, kalkınmasından rahatsızlık duyuyor olabilir. Ancak verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz' dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Birileri Türkiye'nin zenginleşmesinden, kalkınmasından rahatsızlık duyuyor olabilir. Ancak verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz" dedi. nbsp;Bakan Bağış, Başakşehir'de düzenlenen ''3. Geleneksel Tokat Buluşmaları'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, birtakım provokatör ve kirli emelleri olanların Türkiye'yi eski günlerine götürmek istediğini belirtti. nbsp;Birkaç ağaç bahanesiyle Taksim Meydanı'nda olaylar yaşandığını ifade eden Bağış, İstanbul'a, tarihinin en yeşil dönemini yaşattıklarını söyledi. nbsp;Araştırma şirketlerine göre, İstanbul'un 2016'da dünyanın en çok turist çeken üçüncü kenti olacağını anlatan Bakan Bağış, ''İstanbul, Avrupa'nın en Asyalı; Asya'nın en Avrupalı şehri olarak her geçen gün yükseliyor, zenginleşiyor, birileri bundan rahatsız oluyor. Birileri Türkiye'nin zenginleşmesinden, kalkınmasından rahatsızlık duyuyor olabilir. Ancak verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz'' ifadesini kullandı.
Türkiye üzerinde kirli emelleri olanlarla mücadele ettiklerini kaydeden Bağış, ''Yok öyle kolay pabuç bırakmak'' dedi.
Milletin sözcüsü, gözü, kulağı, sesi ve hizmetkarı olduklarını dile getiren Bağış, rahatsızlık duyanlar olsa da Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarını vurguladı.
Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin ortada olduğunu, çözüm süreciyle birlikte ülkenin 40 yıllık terör belasından kurtulacağını ifade eden Bağış, şöyle devam etti:
"'Türkiye'yi yeniden o yasaklı günlerine, o yoksul günlerine, o yolsuzluğun diz boyu olduğu günlere taşımak isteyen birtakım provokatörlerin üzerine de yine o iyi niyetli kardeşlerimle birlikte gideceğiz.''
Herkesi kucakladıklarını ve sevdiklerini belirten Bakan Bağış, ''Allah, Türkiye'nin üzerine oyun kuran kem gözlerin oyununu bozsun'' diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...