İtirafçı subay her şeyi anlattı: Darbeye yakıt yok

Düzenleyen:
İtirafçı subay her şeyi anlattı: Darbeye yakıt yok

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi öncesi ve sonrası Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde yaşananlara şahitlik eden “Burak” kod adlı itirafçı subay, Konya’daki soruşturma kapsamında verdiği ifadede, üste yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.

İfadesinde, şüpheli “15 Temmuz’da üs komutanı tarafından gündüz bayrak töreninin erken yapılacağı, mesainin erken bitirileceği talimatı verildi. O gün terörle mücadele harekâtı yapılacağı söylendi. Önce 14, ardından 13 F-16 uçağına mühimmat yüklemesi emri verildi. Türkiye çapında geniş çaplı terör operasyonu olacağı bildirildiği için mühimmat yüklenmesi o aşamada normal geldi” diye konuştu. Şüpheli subay “Darbecilere uçaklarda yakıt bulunduğu halde yakıt olmadığını söyledik. Personelin olmadığını, paraşüt ve oksijenin bulunmadığını belirterek yakıt tanklarını da sığınağa sakladık. Personele bir bölgeye geçip ışıkları kapatmalarını, gizlenmelerini söyledim. Telefonla bana ulaşarak yakıtlı uçak numaralarını istediler. Yakıtı olmayan 6 uçağın numarasını verdim. Emniyetimizi aldıktan sonra pist darbe karşıtı uçaklar tarafından vuruldu. Bunun üzerine darbe girişimine kalkışan pilotlar ve diğer personel üssü terk etmek için rütbe ve isimliklerini sökerek kaçmaya çalıştılar” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...