Taliban kaçırdığı çocukları öldürdü

/ Kaynak: AA
Taliban kaçırdığı çocukları öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'da yapılan açıklamada, dün Zerai ve Nadai semtlerinde iki çocuğun Taliban tarafından kaçırılarak öldürüldüğü belirtildi.

Afganistan'ın Kandahar vilayeti valiliği tarafından yapılan açıklamada, dün Zerai ve Nadai semtlerinde iki çocuğun Taliban militanları tarafından kaçırılarak öldürüldüğü belirtildi. nbsp;Valilik, 10 ve 16 yaşlarındaki iki çocuğun da polis kontrol noktalarından yemek artığı toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu ve eve dönüşleri sırasında kaçırıldıklarını açıkladı. Çocukların boğazları kesilerek öldürülmesi ülke genelinde infial uyandırırken, Kandahar'daki sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere pek çok kesimden tepkiler geldi. nbsp;Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi ise eposta yoluyla yaptığı açıklamada, örgütün olayla bağlantısının olmadığını, vahşeti kınadıklarını belirtti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...