AB'ye üyelik müzakereleri askıya alınabilir

AB'ye üyelik müzakereleri askıya alınabilir

GÜNDEM Haberleri

Almanya, Ankara'nın Gezi protestolarına verdiği karşılık sebebiyle Türkiye'nin bu ay yapılacak AB üyelik müzakerelerini ertelemek istiyor.

Financial Times haberine göre, Almanya, Ankara'nın protestolara verdiği karşılık sebebiyle Türkiye'nin bu ay yapılacak AB üyelik müzakerelerini ertelemek istiyor. Başbakan Erdoğan'ın, Gezi Parkı eylemcilerinin artık güvende olmadıkları yönündeki son uyarıyı yaptığını açıklamasının ardından müzakereler askıya alınabilir. Üst düzey bir Alman diplomat, "Şu anda Erdoğan'a ödül vermek için iyi bir zaman değil." diye konuştu. Berlin ve diğer AB üyeleri ile ABD, Erdoğan'a protestocuların ifade özgürlüğüne saygılı olma çağrısı yaptı. Erdoğan dün protestocular ile görüştü ancak gündüz saatlerinden sabrının tükendiğini açıklamıştı. Ankara'nın AB üyeliği uzun süredir Almanya Şansölyesi Angela Merkel´in ve diğer AB liderlerinin itirazları sebebiyle sallantıda. Ankara ve AB müzakerelere yeniden başlamasının ilişkileri iyileştirmek için önemli olduğunu görüşündeydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...