'Türkiye'nin geleceği ipotek altına alınmaya çalışılıyor'

/ Kaynak: CHA
'Türkiye'nin geleceği ipotek altına alınmaya çalışılıyor'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Egemen Bağış, Gezi Parkı olayı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı olayı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Bağış, "Türkiye üzerine çok farklı oyunlar kuran ve Türkiye'nin zenginleşmesinden, kalkınmasından, demokratikleşmesinden, şeffaflaşmasından rahatsız olan çevrelerin eskiden olduğu gibi bulanık suda balık avlama arzularının tezahürü olarak bu oyunları, pusuları, tuzakları ülkemize kurdukları çok net bir şekilde ortada." dedi. Bağış, Avrupalı siyasetçilere meydan okuyarak, "Siz isteseniz de istemeseniz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yüksek yaşam standartlarını yakalayacağız ve gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu. nbsp;Türk Akredistasyon Kurumu'nun (TÜRKAK) Danışma Kurulu'na katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin gidişinden rahatsız olanların farklı farklı bahanelerle oyunlar kurduğunu söyledi. Gezi Parkı ile Türkiye'nin gündeminin işgal edildiğini kaydeden Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: "40 yılı aşkın bir süredir başımıza bela olmuş, memleketin kanını emmiş terör belasından kurtulduğumuz dönemden ekonomik göstergelerin Cumhuriyet tarihimizin en iyi noktalarını geldiği bir döneme ulaştık. Enflasyon rakamlarının, faiz oranlarının, işsizlik rakamlarının en iyi olduğu dönemdeyiz. İstanbul'un üçüncü hava limanı projesine özel sektörün 30 milyar Euro ödemeye hazır olduğunu ilan ettiği dönemdeyiz. İstanbul'un bir parkındaki 6 ağacın başka bir parka nakledilmesi üzerine çıkan bir gösteriler yumağı Türkiye'nin son 3 haftadır gündemini işgal ediyor. Aslında işgal edilen Gezi Parkı değil Türkiye'nin gündemi. Türkiye'nin geleceği ipotek altına alınmaya ve işgal edilmeye çalışılıyor. Ben bunu iyi niyetli eylemcilerle ilgili söylemiyorum. Eylemcilerin bir kısmının iyi niyetli, farklı sebeple gösterilere katılan temizli kalpli olabilme ihtimali yüksektir. Bu olayların perde arkasında yaşananları değerlendirdiğimiz zaman bazı istihbarat kuruluşlarının verdikleri resimlerde edindiğimiz intibayı söylüyoruz. Bu işin arkasında gerçekten çok kötü niyetli, Türkiye üzerine çok farklı oyunlar kuran ve Türkiye'nin zenginleşmesinden, kalkınmasından, demokratikleşmesinden, şeffaflaşmasından rahatsız olan çevrelerin eskiden olduğu gibi bulanık suda balık avlama arzularının tezahürü olarak bu oyunları, bu pusuları, tuzakları ülkemiz için kurdukları çok net bir şekilde ortadadır. Ama biz bugüne kadar her sıkıştığımızda milletin iradesi desteğiyle, dualarıyla milletle birlikte millet için sorunlara aşmış bir anlayışa sahibiz. Bundan sonra da gücümüzün kaynağı önce hak sonra halk olacaktır." nbsp;
"SÜRECİ İKİ OPSİYON DURDURUR"
Avrupa Birliği ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bağış, önceliğin Türkiye çıkarları olduğunu söyledi. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye olarak AB için önümüze engel koymak isteyenlere cevabı veririz. Biz de müzakere kavramını icat etmiş bir milletin evladı olarak pazarlığın, müzakerelerinin doğduğu bu toprakların bir evladı olarak AB masasında, müzakere masasında şunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Biz Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin sorumlu bakanı değil. biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği'nden sorumlu bakanlığıyız. Önceliğimiz Türkiye'nin çıkarlarıdır. Bu ülkenin kalkınması için, genişlemesi zenginleşmiş için atılması gereken adımlardır. Bizim için sürecin kendisi sonuçtan çok daha önemlidir. Bizim için önemli olan Almanya'nın çalışma standartları, iş ahlakı, İngiltere'nin sağlık standartlarının İtalya'nın marka standartlarını Fransa'daki gıda ve hijyen standartlarını, İsveç'teki ifade özgürlüğü standartlarını Türkiye Cumhuriyeti'nin 76 milyon vatandaşına yaşatabilmektir. Avrupa'da siyasetçi yaklaşan seçimler için Türkiye'yi platform haline getirmeye çalışmış, istismara kalkmış olmaları bize hiçbir zaman havlu attıramaz. AB süreci oy birliği ile başlamış süreçtir. Bu süreci durduracak iki opsiyon vardır. Ya Avrupa Birliği sürecinden Türkiye resmen çekilecek ya da oy birliği kararıyla Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini karşı taraf bitirecektir. Müzakerenin, hoşgörünün merkezi Kayseri'den Avrupa'da kendini bilmez bazı siyasilere hodri meydan diyorum. Bu 27'yi bulun ondan sonra gelin konuşalım. Kullanmıyorsanız ne bizim vaktimizi siz israf edin ne bizimki sizinkini. Siz isteseniz de istemeseniz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yüksek yaşam standartlarını yakalayacağız ve gerçekleştireceğiz." nbsp;
Bağış, cuma günü yapılacak Milli İradeye Saygı Mitingi için de Kayserilileri bayrak asmaya davet etti. Konuşmaların ardından TÜRKAK'ın Danışma Kurulu toplantısına geçildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...