BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bu gıdalar hayat kurtarıyor

Bu gıdalar hayat kurtarıyor

11 besin maddesinin sağlığımız için hayati önem taşıdığını belirten herbalist Gürkaş, rokanın kısırlığa karşı olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.



Diyarbakır Akdemir Baharat kuruluşunun herbalisti Cahit Gürkaş, hayat kurtaracak altın tavsiyelerde bulundu. 11 besin maddesinin insan sağlığı açısından hayati değer taşıdığını ve bütün hastalıklara karşı koruğunu belirten Akdemir Baharat kuruluşunun herbalisti Cahit Gürkaş, o besinleri şöyle sıraladı: KANSIZLIĞIN İLACI ROKA “Bal, roka, lahana, selenyum, ay çekirdeği, tarçın, kepekli ekmek, nar, bakla, kuşkonmaz ve brokolinin insan sağlığına süper faydaları vardır. Bal, A.B.E ve K vitaminleri içerir. Bal, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum iyot gibi minareller içerir. Roka, P ve K minarelleri içerir. Mide ve karaciğer hastalıklarına karşı etkilidir. Kansızlığı giderir, hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır idrarı söker. Ayrıca kadın ve erkekte oluşan kısırlık problemlerinde olumlu sonuç veriyor. Lahana ise içerdiği glukosinolat ve isothiosiyanat maddeleri sayesinde kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Vücuttaki yağları yakar. Kanı temizler, cildi güzelleştirir ve kandaki şeker miktarını düşürür. Selenyum, yumurta, patates ve deniz ürünlerinde bol miktarda bulunur. Vücudu kanserden koruyarak damarlardaki pıhtılaşmayı önler. Ay çekirdeği zengin bir E vitamini deposudur, kolestrolü düşürür, damar sertliğini giderir. Hormonların düzenli çalışmasını sağlar. TARÇININ FAYDASI ÇOK BÜYÜK Tarçın, kandaki şeker miktarını düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Kepekli ekmek, içerdiği yiksek posa sayesinde kandaki şeker miktarını düzenler. Bağırsakları korur. Sinir sistemini düzenler. Nara gelince içerdiği polphenol, tannin, anthoeyanin gibi antioksidanlar, zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak kanserojen hücrelerle savaşır. Prostat ve meme kanseri riskini düşürür. Bakla, A, B, C ve B2 vitaminleri içerir idrar yollarını temizler. Bağırsak prazitlerini düşürür. Kan şekerini düşürür. Kuşkonmaz, A, B1 ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kansızlık ve romatizmal hastalıkları, solunum yolu, karaciğer, böbrek ve mesane hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır. Kanseri önlemeye yardımcı olan kuşkonmaz bağışıklık sistemini güçlendirir. Brokoli ise mide kanseri riskini önemli ölçüde azaltır. Ayrıca böbrek, prostat ve mesanedeki patojen mikropların temizlenmesini sağlar.” Cilt nemlendirici maskeyi evde yapın!.. Cilt kuruluğundan mı şikayet ediyorsunuz? Evinizde tamamen bitkisel ve doğal bir nemlendirici maske ile bu problemi aşabilirsiniz. > Bir avuç gelincik yaprağını yarım avuç taze maydanoz ile salatalık tohumu ve üç baş lale soğanı ile dövün ve ezin. 15 dakika kadar pişirin ve sonra da süzün. Bu posaya krem olana kadar palamut unu ilave edin ve kaymakla birlikte karıştırın ve yoğurun. > Hazırladığınız bu kremi menekşe yağı ile beraber yumuşatın ve kavonoza koyarak serin bir yerde saklayın. Cildinizi nemlendirmek için güzellik kremi olarak kullanabilirsiniz. Kadınlara iki çekici hediye Tekin Seyrekoğlu Mücevherat; etkileyici kristal yapısıyla masumiyetin ve saflığın simgesi kar taneleri ile zarafetin ve asaletin simgesi kuğuları stilize ederek yine eşsiz tasarımlara imza atıyor. Masumiyetin ve saflığın simgesi kar taneleri, Tekin Seyrekoğlu tarafından elmas, pırlanta ve altın kullanılarak tasarlandı. Pembe altın üzerine 0.22 karatlık elmas taşlar ile bezenen kar taneleri; 0.21 karatlık pırlanta ile işlenen mini melek kanatlarıyla birleşerek naif bir güzellik sergiliyor. Asalet, estetik ve zarafetin doğadaki sembolü kuğu da Tekin Seyrekoğlu koleksiyonunda muhteşem bir tasarıma esin kaynağı oluşturuyor. Tasarım, pembe altın üzerine 0.12 karat elmas ve 0.12 karat pırlanta taşlarla bezenerek hazırlanıyor. “O Kadın”dan “hayırlı” kitap! Yazar Sevda Tuğcu’nun “O Kadın” isimli eseri, görkemli bir törenle okuyuculara tanıtıldı. İskenderiye Yayınları’ndan çıkan kitap, yaşanmış bir hayat hikâyesini konu alıyor. İlk defa bir kitap kokteylinin yardım toplama kampanyasına dönüştüğü tanıtım etkinliğine sanat camiasından birçok tanınmış isim katıldı. Tuğcu, eserin ortaya çıkmasında payı olanlara plaket verirken, gecede yaptığı konuşmada, özellikle vakıflara yardımlarını sürdüreceğini ifade etti. Sizden gelenler TARİFİNİZ (...Yasemin Hanım’ın damak zevki) MANTARLI BÖREK Malzemeler: > 1 paket beşli sosis > Yarım kg mantar > 1 adet küçük soğan > 2 adet sivri biber > 1 çorba kaşığı salça > Biraz sıvı yağ BÖREK İÇİN: > 3 adet yufka > Yarım su bardağı yoğurt > 1 çay bardağı sıvı yağ > Yarım su bardağı su > Kaşar veya dil peyniri YAPILIŞI: Böreğin içini hazırlayın. Bu arada tavaya yağ koyup, soğanları ay şeklinde doğrayıp pembeleştirin. Biberleri ince ince doğrayıp kavurun. Sosisleri de ince ince doğrayıp, salçayla birlikte tavaya koyarak pişirin. Mantarları limonlu suya doğrayalım, karalığı gidince, limonlu sudan çıkarıp tavaya atın. Suyunu çekene kadar pişirin. Yufkalardan birini temiz bir masa veya tezgahın üstüne yayın. Bir kaba yoğurt, yağ ve suyu dökün ve karıştırın. Bu karışımı kaşıkla yufkanın üzerine sürün. Daha sonra diğer yufkayı üzerine yayın. Onun da üzerine kaşıkla bu karışımdan dökün. Üçüncüsüne de aynı işlemi uyguladıktan sonra, katlayıp yine kalan karışımı üzerine dökün. Hazırlamış olduğumuz içi, yufkaların üzerine yayın. Üzerine kaşar peyniri veya dil peynirini koyun. Yufkaları zarf şeklinde kapatın. Üzerine yumurta veya yoğurt ve su karışımını sürün. Fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Zarfın her üçgenini üç dilim olarak kesin. Afiyet olsun. ALBÜMÜNÜZ (...Erdal Çakır’ın albümünden) HİRA VE GÖKTUĞ Erhan Ailesi’nin neşe kaynakları, sizi çok seviyoruz... ELİŞİNİZ (...M. Şenöz Hanım’ın el emeği) BORDO ŞAL Modelimiz 3 numaralı şiş tığ ve 500 g merserize iple yapılıyor. İlk sırada zincir çekerek 2 örümcek yapıp batın. Dönüşlerde 4 zincir çekin. İkinci sırada gene 2 örümcek yapıp, alttaki 2 örümceğin ortasına batın. Tekrar 2 örümcek yapıp sonuna batın. Bu işlemi tekrarlayarak 5. sıradaki desenli kısma gelin. Desenli kısmın ilk sırasında örümceği daha geniş tutarak 2 örümcek yapın. Aralarına 1 zincir çekin. İkinci sırasında örümceklerin içine 4 sık iğne, üçüncü sırada 5 sık iğne, 4. sırada 4 sık iğne, desenin son sırasını ise ilk sıra ile aynı yapın. Desenleri her sırada 1 artırın. Bu şal 12 desende bitiyor. İstediğiniz büyüklüğe göre ayarlayabilirsiniz. Son sırada sırf örümcek yapıp batın ve şalı tamamlayın. Kolay gelsin. PÜF NOKTASI... > Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta, 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız. > Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT