Katar'dan 3 ülkeye çağrı

Katar'dan 3 ülkeye çağrı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn liderlerinin ailelerin insani durumlarının gözetilmesi konusundaki talimatlarına Katar'dan tepki geldi

Katar hükümetine bağlı Ulusal İnsan Hakları Komitesi, söz konusu 3 ülkenin liderlerinin, Katar ile yaşanan krizden etkilenen ailelerin insani durumlarının gözetilmesi konusundaki talimatlarını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi.

'DERHAL YERİNE GETİRİN'

"Katar'a yönelik abluka kapsamındaki keyfi uygulamalar, seyahat, oturum, özel mülkiyet, ifade özgürlüğü, dini ritüellerin uygulanması, çalışma, eğitim ve sağlık alanlarında ihlallere yol açtı. Katar'a destek verenlere yönelik cezalar ise basın ve ifade özgürlüğüne darbe niteliğindedir." ifadelerine yer verilen açıklamada, diplomatik boykot uygulayan ülkelere, uluslararası örften ve insan hakları alanında imzaladıkları sözleşmelerden doğan yükümlülüklerininin derhal yerine getirme çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreynli liderler, Katar'la yaşanan krizden etkilenen ailelerin insani durumlarının gözetilmesi talimatı vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...